HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, saat 17.00’de başladı. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen motivasyon buluşmasına, resmi ve özel okullarda eğitim gören TYT, AYT ve dil sınavlarına girecek 12. sınıf öğrencileri katıldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, etkinliğe katılan öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sohbet etti. Etkinlikte müzik dinletisi sunulurken, öğrencilere lokma ve ayran ikram edildi. Etkinlikte, Mustafa Helvacıoğlu, internet paketi hediye etti. Öğrenciler, motivasyon buluşmasında doyasıya eğlendi.

HEPİNİZİN, İSTEDİĞİNİZ VEYA İSTEDİĞİNİZE YAKIN BÖLÜMLERE YERLEŞMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Zorlu bir sınav öncesi; üniversite sınavına girecek öğrencilerle bir araya gelerek, dertlerini  dinleyip moral ve motivasyon kazandırmak istediklerini belirten Mustafa Helvacıoğlu, gençlere şöyle seslendi: “Zor bir dönemden geçtiniz, Koronavirüs salgını hayatımızın tüm alanlarını olumsuz etkiledi.  Üniversite sınavlarına farklı şekilde hazırlanmak zorunda kaldınız. Okullara, dersliklere gitmek zaman zaman imkânsız hale geldi. Online hazırlık zaruri oldu. Ama neticede herkes aynı sınava aynı şartlarda hazırlandı. Yani kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok. Biliyoruz ki; sizler de çok emek sarf ettiniz. Bizler de imkanlar ölçüsünde sizlere destek olmaya çalıştık. Ama neticede başarı sizin başarınız. İnşallah çok başarılı olursunuz. Öncelikle hepinizin; istediğiniz veya istediğinize yakın bölümlere yerleşmesini temenni ediyorum.”

DÜNYANIN EN DEĞERLİ ARAZİSİ ŞUAN ELİNİZDE TUTTUĞUNUZ CEP TELEFONUNUN EKRANI OLDU

10 ve 20 yıl öncesinin kurallarının artık günümüzde geçerli olmadığının altını çizen Helvacıoğlu, “Sizlere, bizim yetiştiğimiz dönemdeki kuralları hatırlatmamızın pek de bir anlamı yok. Artık bilgi ve sermaye, sınır tanımadan bütün dünyayı dolaşıyor. Ticaret küreselleşti, üretim süreçleri bütün dünyaya dağıldı. Artık hizmet sektöründe bile yerel düşünmek yetmiyor. İngiltere’de rezervasyon yapmak için bir hoteli aradığınızda, telefonu Pakistan’da çalışan bir çağrı merkezi elamanı açabiliyor. Sadece iletişim biçimimiz değişmedi, siyasal, ekonomik ve sosyal hayatımızın tamamı değişti. Sevgili gençler; şuanki devir icat çıkarma devri oldu. Eskiden bir laf vardı; derdi büyüklerimiz. Bugün ise icat devri. Sermaye gerektirmeyen icatlarla büyük paralar kazanılıyor. Bunun en iyi örneği facebook. Bunu 19 yaşında icat eden kişinin şu andaki serveti ne kadar bilen var mı? 100 milyar doların üzerindedir diye tahmin ediyorum. Dünyanın en değerli arazisi şuan elinizde tuttuğunuz cep telefonunun ekranı oldu. Bütün dünya bu ekranda. Artık alın teri yerine, akıl teri dökmeliyiz. Eski köye yeni adet getirmeliyiz. Eskiden büyük balık, küçük balığı yutar denirdi. Artık hızlı balık, büyük balığı geçer dönemi yaşıyoruz. Her anlamda donanımlı olmak zorundasınız. Çünkü sizleri, donanımlı birer birey yapıp, bu ülkenin geleceğini sizlere teslim etmek istiyoruz. Sizlerle buluşmamız, daha sık bir araya gelmek istememiz bu fırsatları sizlere fark ettirmek içindir. Tek isteğimiz sizin hayatı ıskalamamanız” şeklinde konuştu.

SİZDEN DAHA ÖNEMLİ BİR İŞİMİZ YOK

Gençlere, bol bol seyahat ederek yeni kültürler tanımalarını, okumaktan, araştırmaktan hiç vazgeçmemelerini tavsiye eden Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayallerinizden vazgeçmeyin. En önemlisi de hedefinizi koyarken küçük değil büyük düşünün. Yaşadığınız, doğup büyüdüğünüz bu topraklar size bu avantajı sağlıyor. Çok şanslısınız çünkü Türkiye’nin en girişimci bölgesindesiniz. Keşan’nın mayasında girişimcilik var. Bu bölgeyi ve bu bölgenin girişimci ruhunu iyi değerlendirin. Sizler bu çatı altında; aldığınız eğitimle, ailelerinizin ve bizlerin desteği ile bu ruha sahip birer birey olarak yetiştiniz. Her zorluğun üstesinden gelebilecek bir yapıya sahip olarak yetiştiniz. Gireceğiniz sınav dahil her türlü rekabete hazırsınız. Değerli kardeşlerim; şunu da samimiyet ile sizinle paylaşmak isterim; sınav sonrası yaşamınızda meslek öğrenmek istediğinizde, işe yerleşmek istediğinizde, girişimci olmak istediğinizde, yanınızda bizim olduğumuzu bilin. Takıldığınız yerde beni arayın. Beni bir başkan, bir siyasetçi gibi değil, önce bir yol arkadaşı olarak kabul edin. İrtibatta kalalım, iletişimimizi kesmeyelim. Size bir telefon kadar yakınım. Sizden daha önemli bir işimiz yok. Belediyecilik sadece yol ve kaldırım yapmak değildir. Biz yolu, kaldırımı, sosyal alanları ve yatırımları yaparız. Ama sizlere yapacağımız yatırım her şeyin üzerinde. Kısacası; en önemli işimiz sizsiniz. Çünkü gençlik bizim için yenilik demek, değişim demek. Gençlik; enerji demek, yepyeni ufuklar demek. İnanın; şehrimizde yaptığımız her yatırım, sizler için. Çünkü gençlik; sizin için her mahalleye yaptığımız semt sahaları demek, yenilediğimiz Atatürk Stadyumu demek, sizler için yaptığımız olimpik yüzme havuzumuz demek, daha iyi yetişmeniz için kurduğumuz, kültür ve sanat merkezimiz, tiyatro salonumuz, kütüphanemiz demek, bilgiye kolayca ulaşmanız için Keşan’ın her noktasında hayata geçirdiğimiz ücretsiz wifi alanları demek, çünkü gençlik; temalı parklarımız, kültür sanat ve spor etkinliklerimiz demek, nesilden nesile aktaracağımız Keşan Kent Müzemiz demek. OSB başta olmak üzere, sizler için attığımız istihdam adımları demek.”

BİZLERİN DE SİZLERDEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR

Keşan Belediyesi olarak gençlere yönelik yatırımlar yaparken gençlerden tek bir istekleri olduğunu anlatan Helvacıoğlu, “Biz yatırımlarımızı sizler için yaparken sizlerden tek bir şey istiyoruz; cesur olun ve unutmayın, bir işte başarısız olursanız, bir kez daha denemek için onlarca fırsatınız olacak. O yüzden hiçbir zaman yılmayın. Ne iş yapıyor olursanız olun o işte fark yaratın. Bizlerin de sizlerden öğreneceği çok şey var. Sizlerin fikirlerini dinlemek, yanınızda yürümek bizim en büyük görevimiz. Sadece şehri güzelleştirmek değil, geleceğe umutla bakan siz gençlerimizin olduğu bir şehir inşa etmek en büyük sorumluluğumuz. Sizler de bu şehri sahiplenin, bizim göremediklerimizi gösterin. Çünkü geleceğimizi en iyi gören sizlersiniz. Siz bizim gözümüzün nurusunuz, geleceğimizsiniz, siz bizim yarınlarımızsınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinizden de Allah razı olsun.  Onlara da yürekten teşekkür ediyorum. İstediğiniz bölümlere yerleşmenizi temenni ediyor, hepinize üstün başarılar diliyorum. Allah hepinize zihin açıklığı versin” dedi.

Daha sonra söz alan İlhan Saz ise sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.