Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. A. Sinan Ünsar, Trakya Üniversitesi’nde 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Döneminin 17 Mayıs’ta sona ereceğini belirterek, 20-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında da önce final sınavlarının ardından da bütünleme sınavlarının yapılacağını söyledi.

Gazetecilerin isteği üzerine Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açısından akademik yılın bir değerlendirmesini yapan Ünsar, başarılı bir yıl geçirdiklerini söyledi. Öğretim görevlilerinin özverili çalışmaları sayesinde önemli sorunlar yaşamadıklarının altını çizen A. Sinan Ünsar, şöyle dedi: “2012-2013 Akademik Yılda okulumuzda eğitimin yanı sıra çeşitli faaliyetlere de önem verdik. Bu amaçla birçok gezi düzenledik. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Darphane Müdürlüğü gibi önemli merkezleri bunların en başında sayabiliriz. Bunun dışında birçok önemli kişi düzenlediğimiz konferans ve seminerlerde bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaştı. Etkinlikler konusunda öğrencilerimizin görüş ve önerilerini de dikkate aldık. Birçok programımızı onların görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirdik. Çünkü gençlerimizi düşünmek lazım.”

 “ULAŞIM SORUNUNU, TRAFİK HAFTASINDA DİLE GETİRDİK”

Ünsar, sözlerinin devamında okulun en önemli sorunlarından biri olan ulaşım konusundaki aksaklıkları, Karayolu Trafik Haftası” kapsamında önceki gün okulda düzenlenen seminerde dile getirdiklerini kaydederek, şöyle dedi: “Öğrencilerimiz genelde, gece Keşan’a gediklerinde, terminalden itibaren, okula ulaşmada zorluk çektiklerini dile getiriyor. Keşan’ın çeşitli bölgelerinden, toplu konut bölgesi yoluyla okulumuza minibüsle ulaşım imkanı var. Keşan Belediyesi’nin okulumuz yolunu asfaltlamalarını bir kez daha rica ediyoruz.”

“GELECEK YIL İLK MEZUNLARIMIZI VERECEĞİZ”

Bir akademik yılın daha sonuna geldiklerini vurgulayan A. Sinan Ünsar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu yılla birlikte okulumuzun üçüncü akademik yılı geride kaldı. Bu aslında, hazırlık okuyan ilk yılki öğrencilerimizi de hesaba katarsak dördüncü yıl oluyor. Gelecek yıl ise okulumuz için önemli bir yıl. İlk mezunlarımızı vereceğiz. Öğrencilerimiz keplerini takıp mezun olacaklar. Hedefim, diploma törenini Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda düzenlemek. Çünkü 250 öğrencimiz mezun olsa, bunlar aileleriyle birlikte bin kişi eder. Bu  sayıyı karşılayacak bir başka mekan Keşan’da yok.”

Kök: Keşan bir eğitim kenti olarak hızla gelişiyor

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, dün yaptığı açıklamada; 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nin 17 Mayıs 2013 Cuma günü sona ereceğini belirterek, bazı değerlendirmelerde bulundu.

“ÖĞRENCİLERİN BAŞARILI OLMASINDA, KEŞAN HALKININ POZİTİF ETKİSİ VAR”

Akademik yılla ilgili değerlendirmede bulunan Kök, şunları söyledi: “20-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında final sınavları, haziran ayı içerisinde de bütünleme sınavları yapılacak. Bundan ötürü de, başarı değerlendirmesini, haziran ayının son haftası içerisinde yapabiliriz. Ancak, genel manada düşünürsek, güzel bir eğitim dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunun yanısıra; Keşan’ın üniversite öğrencileri açısından uygun bir ortama sahip olduğunu düşünüyorum. Sağlık Meslek Yüksekokulumuz da açıldı. Artık, Keşan bir eğitim kenti olarak hızla gelişiyor. Öğrencilerin huzurlu bir şekilde eğitim almasında ve başarılı olmasında, Keşan halkının pozitif etkisinin olduğunu düşünüyorum.”

“ÖĞRENCİLER, CEP TELEFONLARI YÜZÜNDEN DERSLERİNE KONSANTRE OLAMIYOR”

Süleyman Kök, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencileri, kendi evlatlarımız gibi görüyoruz ve onların başarılı olmaları adına da elimizden geleni yapıyoruz. Dolayısıyla, bizim de onlardan bazı

isteklerimiz var. Öğrencilerin, derse girdiklerinde öğretmeninin anlattıklarını dinlemeleri gerekiyor. Öğrenciler, derse girdiklerinde cep telefonlarını bir kenara bırakarak, derslerine konsantre olmalılar. Öğrencinin derste internetle bağlantısını kesemezsek, dersle olan bağlantısını nasıl sağlayacağız? İlköğretim ve ortaöğretimde öğrencilerin telefonları toplanıyor ancak, biz özgür ve kendi iradelerine sahip olmaları için böyle bir şey yapmıyoruz. Yapma taraftarı da değiliz. Çünkü bu öğrenciler, yakın zamanda meslek sahibi kişiler olarak karşımıza çıkacaklar. Bizim en büyük sıkıntımız, internet bağlantısı olan cep telefonlarıdır. Öğrenciler, bahçede ya da kantinde istedikleri bağlantıyı sağlasınlar. Kısacası, cep telefonları eğitimin baş belasıdır.”

“BARINMADA ÇOK FAZLA SIKINTI YAŞANMIYOR”

“Akademik yıl içerisinde öğrencilerin barınmaları anlamında herhangi bir sıkıntıları oldu mu?” şeklindeki soruya cevap veren Kök, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da çok fazla yeni toplu konut yapılmasından dolayı barınma anlamında çok fazla sıkıntı yaşanmadığını düşünüyorum. Bu sıkıntı dönem başında yaşanıyor. Ancak, ilerleyen süreç içerisinde 2-3 öğrenci bir olup ev tutuyorlar.”