HABER MERKEZİ

Uybaş, açıklamasında yatırılacak meblağın iban numarasına ait ismi kendilerinde saklı bu şahısla ilgili çekincelerinin olduğunu söyleyerek, “Bu 250,00.TL’lerin ismi bizde saklı olan bir kişinin hesabına yatırılması isteniliyor. Karşılığında herhangi bir fatura veya makbuz da verilmiyor. Hesabına para yatırdığınız kişiyi de tanımıyorsunuz? Zaten pek çok öğretmen arkadaşımızın da aklında şu soru geçiyor. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu hesaba para gönderin dediği kişi FETÖ’cüyse veya başka bir husustan sıkıntısı olan biriyse biz ne yaparız?” dedi.

EN KALİTELİ İSİMLİK BUGÜNÜN ŞARTLARINDA 100,00.TL

Uybaş, edindikleri ve doğruladıkları bilgiye göre Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Edirne'de bulunan tüm okul müdürlerine isimlerine hazırlanmış isimlikler gönderilmiş olup karşılığında da 250,00.TL'nin bildirilen hesap numarasına yatırılması istenilmiş ve bu uygulama zorunlu tutulduğunu ifade ederek, “Böyle bir uygulama karşısında hayretler içerisindeyiz ve nereden başlasak bilemiyoruz. Okul müdürlerine danışılmadan, böyle bir isimliği hazırlatma fikri kimden çıkmıştır? Hadi hazırlatıldı ve okul müdürlerine jest olarak verildi diyelim fakat öyle de değil. Hazırlatılan isimlikler karşılığında her müdürden 250,00.TL talep ediliyor. Bu konuda da internette bir araştırma yaptık. Sizler de yaptığınızda göreceksiniz zaten en kaliteli isimlik bugünün şartlarında 100,00.TL. Bir de toplu olarak yaptırdığınızı düşünün o zaman fiyat çok daha aşağılara da inecektir.” diye konuştu. 

BU HESABA PARA GÖNDERİN DEDİĞİ KİŞİ FETÖ’CÜYSE NE OLACAK?

İban hesabı sahibi kişiyle ilgili sıkıntıların olduğunu söyleyen Ahmet Uğraş Uybaş, “Hadi ufak bir kaynak yaratma amaçlı, Edirne İl Milli Müdürlüğü'ne bağış olarak 250,00.TL ödeniyor diyelim fakat öyle de değil. Bu 250,00.TL’lerin ismi bizde saklı olan bir kişinin hesabına yatırılması isteniliyor. Karşılığında herhangi bir fatura veya makbuz da verilmiyor. Hesabına para yatırdığınız kişiyi de tanımıyorsunuz? Zaten pek çok öğretmen arkadaşımızın da aklında şu soru geçiyor. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu hesaba para gönderin dediği kişi FETÖ’cüyse veya başka bir husustan sıkıntısı olan biriyse biz ne yaparız? Zira geçtiğimiz dönemlerde bizzat hükümet tarafından yönlendirilen bankaların ve işletmelerin olduğunu biliyoruz ve daha sonra da bu bankalarda parası olan kişilerin FETÖ’cü diye suçlandığını da biliyoruz. Böyle bir durumla karşılaşmayalım diye de endişe ediyorlar.” dedi. 

KİŞİ BAŞI 250,00.TL'DEN TOPLANAN PARA 97.250,00.TL

Son olarak Edirne’de 389 okulun olduğunu hatırlatan Uybaş, şunları söyledi: “Edirne'mizde edirne.meb.gov.tr'den edindiğimiz bilgiye göre 389 okul ve buna istinaden de 389 okul müdürü bulunuyor. Kişi başı 250,00.TL'den toplanan para 97.250,00.TL Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine soruyoruz, Bu para kimin hesabına yatırılıyor? Bu rant kime sağlanıyor? Böyle bir uygulama yapmak nereden aklınıza geldi? Gönderilen bedellerin karşılığında fatura-makbuz kim adına nereye kesiliyor? Tüm bu sorularımıza bir cevap istiyoruz.”