HABER MERKEZİ

Saat 11.00’de Keşan TSO’da gerçekleşen ziyarete Okul Müdürü Ahmet Türkmen ve beraberinde gelen Biyoloji Öğretmeni Mesut Kireç, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Öğretmeni Hande Aykut ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Tugay Çetinbaş katıldı.

Konukları, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ ve Oda Üyesi Cahit Mercan karşıladı.

Toplantının gündemi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Türkmen, Okul Yönetimi olarak Keşan TSO’nun Yönetim Kurulu Toplantısına katıldıklarını belirterek, Okulumuzun tanıtılması, projelerinde ve uygulama alanlarında işbirliği yapılması konusunda planlama toplantısı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Ziyarette konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Turizm Lisemiz (Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) bölgemiz için önemli bir altyapı oluşturmaktadır. Bölgemizin tarımdan sonra en önemli sektörü turizmdir. Biz bu kapsamda Turizm Lisesi’nin kapasitesinin arttırılmasını arzu ediyoruz. Sürekli dile getirdiğimiz uygulama oteli ile Turizm Lisesi’nin gerçek vasfına kavuşacağına inanıyoruz. Turizm Lisesi’ne uygulama oteli kazandırılması sektöre de artı değer katacaktır. Türkiye ve Dünya’da sorunun işsizlik değil mesleksizlik olduğunu düşünürsek, meslek liselerine yeni bir vizyon ve anlayış getirmenin zamanı olduğunu iş dünyası adına belirtmek isteriz.  Turizm Lisemizin garson yetiştiren bir okul olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Keşan Turizm Lisesi’nin ‘Europass Belgesi’ verdiğini ve mezun öğrencilerinin bu belge ile tüm dünyada turizm işletmelerinde çalışabilecek referansı olduğunu hatırlatmak isteriz. Böylesine önemli bir eğitimi öğrencilerine veren okulumuzdan her yıl yaklaşık 100 öğrenci mezun oluyor. Fakat bu sayı bölgemize yeterli olmuyor. Mezun öğrencilerimiz o kadar iyi eğitiliyor ki; Antalya ve Ege’deki 5 yıldızlı turizm işletmecileri onları hemen işe alıyor. Tam bu noktada, bölgemiz turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman sorunu daha da artıyor. Çünkü mezun öğrencilerimiz Türkiye pazarında iş buluyor. O zaman okulumuzun kapasitesini arttırmaktan başka çaremizin olmadığı anlaşılıyor.” şeklinde konuştu.

Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen de, “Uygulama oteli olmamasına rağmen başarılı mezunlar veren ve iyi eleman yetiştiren Turizm Lisemize bir de uygulama oteli kazandırıldığını düşünürsek, Dünya standartlarında öğrenci yetiştirebiliriz. Meslek liselerimize bu bakış açısıyla bakılması hem istihdama hem de ekonomiye fayda sağlayacaktır.” dedi.

Toplantıda son olarak konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ, “Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Keşan TSO’nun planlama toplantısında; Turizm Haftası’nda yapılacak olan etkinlikleri birlikte planlamak, turizm fuarlarına birlikte katılmak, Keşan TSO’nun turizm sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ile ortak toplantılar yapmak, öğrencilere sektördeki işletmelerde staj ve uygulama yapma imkanı sağlamak, öğrencilerin mesleki gelişimlerine fayda sağlayacak uygulama çalışmalarını birlikte yürütmek, bölgenin yöresel yemekleri ve ürünleri ile ilgili ar-ge çalışmalarını yürüterek bu ürünleri markalaştırmak ve Kariyer Günleri düzenleyerek öğrencilerimizi meslekleri ile ilgili rol model konuşmacılar ile buluşturmak gibi ortak etkinlik kararları aldık. Turizm sektörü ile öğrencilerimizi kaynaştırarak, tecrübeli mezun olmalarını sağlamak için okul yönetimimiz ile birlikte bu çalışmaları gerçekleştireceğiz.” dedi.

Toplantı, kararlaştırılan etkinliklerin planlaması ile ilgili konuşmalarla devam etti.