Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. A. Sinan Ünsar’ın görevinden ayrılmasından sonra yerine atanan Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, dün, ilk açıklamasını yaptı.

Saat 13.00 sıralarında Yüksekokul Müdürlüğünde gerçekleşen basın açıklamasında Taşkan, toplam 1395 öğrenci ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına başladıklarını söyledi.

“BU DÖNEM 307 KAYIT YAPILDI”

Yeni bir yönetim kurduklarının altını çizen Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, şöyle konuştu: “20 Eylül 2013 Cuma günü Yüksekokul’daki müdürlük görevime başladım. İknur Kumkale ve Sinan hoca döneminde müdür yardımcılıklarını yapmaktaydım. Dolayısıyla okulu tanıyan birisiyim.

2013-2014 Eğitim dönemine 1395 öğrenci ile başlamış bulunmaktayız.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 280, Bilgisayar Teknoloji Bilişim Sistemleri Bölümü 283, Gümrük İşletme Bölümü 284, İşletme Bilgi Yönetimi 272, Uluslararası Ticaret Bölümü 276 toplam 1395 öğrenci ile eğitime başlamış bulunuyoruz. Bu dönem itibariyle 307 öğrenci kayıt yaptırdı. İki bölümümüz daha var YÖK tarafından onaylanan. Reklâmcılık ve Halkla İlişkiler ile Lojistik ve Dağıtım bölümü… Bunlar için 3 akademik personel aldığımızda gelecek sene bu bölümler de eğitime başlayacak. Okulumuz yeni bir okul, fakat gün geçtikçe iyiye doğru gitmekte.”

“DIŞARIDAN GELEN HOCALARIMIZ KALICI İLİŞKİLER YÜRÜTEMİYORDU”

7 yardımcı doçent, 11 öğretim görevlisi, 3 okutman ve 5 araştırma görevlisi ile yeni yıla başladıklarını belirten Taşkan, Okulumuzun büyüyüp gelişmesi Keşan adına da önemli. Bu noktada planlarımız var. Bir ilçede 4 yıllık olmamız dezavantaj fakat özveriyle her şey daha iyi olacak. Hocalarımızı buraya kazandırmak bir il’e göre daha zor. Lojman imkanı yok. Maaş artı ek gelir gibi imkânların olmayışı gibi faktörler. Fakat zamana yayarak her şey olacaktır. Bu senenin bir önemli konusu da yüksekokulumuz ilk defa mezun verecek. Mezuniyet ile ilgili planlarımız var. Okulumuzun Keşan’la bütünleşmesine önem vereceğiz. STK’lar, idari ve mülki makamlarla iletişime geçerek bu bütünleşmeyi sağlamak görevimiz. Bu okul Keşan için değerli olmalı. Aynı zamanda biz Keşan’da bu okulu idare etmekle kendimizi şanslı hissetmeliyiz. Sinan hocanın görevden ayrılmasından sonra kanunen müdür yardımcıları da otomatikman düşüyor. Akademik İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Özgür Özdemir, İdari işlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı da Süleyman Gökdemir görevlerine başladılar. Yeni yönetimle beraber Keşan’ımıza hizmet vereceğiz. Sinan Hoca yüksekokulumuzun kadrolu hocası olmadığından Edirne’deki görevine devam etmek istedi, öyle uygun görüldü. Tekrar eski görevine döndü. Bir bakıma şöyle iyi olmuş diyebiliriz. Okulumuzun kadrolu hocalarından bir tanesinin müdür olması bence daha iyi ve hayırlı oldu. En azından kendi kendimizi yönetme açısından. dışarından gelen hocamız okulu tanıyamıyordu, kalıcı ilişkiler yürütemiyordu, personeli tanıyamıyordu bu konularda sıkıntı olabiliyordu.” şeklinde konuştu.

“AÇILIŞTAN DAHA ÖNEMLİ OLAN MEZUNİYET”

Bu yıl akademik açılış olmayacağının altını çizen Uğur Taşkan, açılıştan daha önemli olan konunun kapanıştaki mezuniyet olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Akademik açılış, Rektörlük tarafından düzenleniyordu. Birimlerin birbirinden uzak olmasından dolayı yapılmamış olabilir. Rektör ve yetkililer yurt dışına gidiyorlar. Bize gelen bilgi yapılmayacağı şeklinde. Açıkçası bizim için en önemlisi mezuniyet. Okulun Keşan ve Türkiye’ye tanıtılması. Bunlar çok önemli. Uzunköprü’de de bir yüksekokul açıldı. Rekabet açıkçası kaliteyi artırır.”

Öten yandan, basın mensupları ile gerekli bilgilerin paylaşılacağına dikkat çeken Taşkan, bugüne kadar yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağını söyledi.