HABER MERKEZİ

Protestoya Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak ile partililer katılırken; Alabak yazılı açıklamasında “Atatürk’süz Müfredata Hayır!” dedi. Alabak’ın açıklaması şöyle:

“AKP iktidarı Türkiye’de milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girmiştir. Atatürk devriminin altı oyuluyor, milli eğitim sistemimiz milli, laik, bilimsel, kamusal temelinden uzaklaştırılıyor.

Ülkemiz devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez.

Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirilerek ve devlet okulları imam hatiplere dönüştürülerek çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmeleri engellenmektedir.

Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiye örgütleyemez, teknolojiyi geliştiremez, verimli işletme kuramaz, üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez.

MİLLİ, BİLİMSEL, PARASIZ EĞİTİM

AKP iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı Milli, Bilimsel ve Parasız eğitimdir.

Eğitim müfredatından Atatürk ve devrimlerini silmeye kalkanlar milletimizin ayakları altında kalırlar.

Vatan partisinin kuracağı Milli Hükümet bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak, “ Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” kuşaklar yetiştirecektir.  

-Eğitimin Birliği Yasası temel rehberimizdir.

- Laik, Bilimsel bir eğitim anlayışı temel alınacaktır.

- Eğitim Anaokulundan başlayarak 12 yıl zorunlu olacaktır.

- Eğitim anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır.

- Bütün özel okullar ve Üniversiteler kamulaştırılacaktır.

Masamız üç gün boyunca açık kalacaktır. Masamıza uğrayan Keşanlı hemşerilerimizle partimizin eğitim politikasını paylaşacak ve değerlendireceğiz.”