SONGÜL KONAR

Aşılamada 15 ve yaş ve üzerine devam ettiğini hatırlatan Bulut; aşılama yaşının 12 ve üzerini olması gerektiğini belirtti.

Aşı olmayan öğretmenlerin haftada iki kez PCR testi yapılması zorunlu olduğunu belirten Vedat Bulut “15 yaş üzerine aşılama yapılıyor ama 12 yaş üstü ise kronik rahatsızlığı olanlara aşılama yapılacak. Bunun 12 yaşın üzerine yapılması gerektiğine inanıyoruz. Tabii ki tek başına bunlarda yeterli değil. Okullarda şimdi yüz yüze eğitim yapılacak. Sınıfların kalabalık ve havalandırma gibi sorunları var. Servis şoförlerinin aşılanması, bunların kontrol altına alınması lazım. Bunlar hep istediğimiz şeyler. Yüz yüze eğitime geçilmesini en çok isteyenler öğretmenlerimiz. Onlar da çok yıprandılar. Bu süreçte 1 buçuk yıldır öğrencileriyle yüz yüze gelemiyorlar,  uzaktan eğitim yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“DAHA 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILSIN”

Kamusal eğitimin önemine değinen Bulut; “Daha 40 bin öğretmen ataması yapılsın. Böylece seyreltilmiş sınıflarda çocuklarımız sağlıklı bir şekilde yüz yüze eğitime devam etsinler. 1 buçuk yıllık bir kayıp yaşadık. Bugüne kadar buna uygun önlem alınamadı. Sıkıntılarımız zaten burada. Öğretmen ataması yapılmıyor, kadrolu öğretmen almıyorlar. Sözleşmeli öğretmenlerle, ücretli öğretmenlerle devam etmek istiyorlar. Bu da eğitimde büyük kesintilere yol açıyor. Zaten yüz yüze eğitimde, pandemi süreci içerisinde sık sık öğretmen değiştirmeleri çok sıkıntılı bir dönem oluyor” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM SAĞLIĞI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE”

Toplum sağlığının her şeyden önce olduğunu vurgulayan Vedat Bulut; “Bunun yanında aynı şekilde öğrencilerimizin aşılandığı gibi, öğrenci velilerinin de kesinlikle bu aşı programına alınması gerekir, aşı olmayan veliler de aşısını yaptırmalı. Toplum sağlığı her şeyin üstünde. Biz sağlıklı bir toplum yaratacaksak bunu okullardan başlatmalıyız” dedi.