HABER MERKEZİ

Yazla yaptığı açıklamada; “Keşan da her nedense bir okul açma kapatma, bir okulu başka okul bünyesine aktarma okul isimlerinin değiştirilmesi furyasına bir yenisi daha eklenmek isteniyor. Defalarca dile getirdik Keşan da okullarımız için bina sorunu yok planlama sorunu var. Daha önce okul binası yeni yapılan Bilişim Lisesi adı verilen liseye Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan bilgisayar bölümü öğrencileri aktarılarak bu okulumuzdaki bilgisayar bölümü kapatıldı. Sonra ne oldu vazgeçtik. Bu okulu kapatalım ve bilgisayar bölümü olarak Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geri taşıyalım hem orada öğrenci sayısını da bu vesile ile arttırmış oluruz? Taşındı. Belkoop mevkiine ortaokul olarak yapılan binaya ortaokuldan vazgeçtik. Ne yapalım Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapalım. Yapıldı. O bölgede ortaokula ihtiyaç var ne yapalım tamam vazgeçtik hem öğrenci mevcudu da az ne yapalım İlhami Ertem Anadolu Meslek Lisesi ne bölüm olarak aktaralım yine aynı mantıkla hem orada öğrenci sayısı da az bu vesile ile okul mevcudunu arttırırız.  Aktarıldı? 2018 2019 Eğitim Öğretim yılı başında meslek liselerinde öğrenci sayısı az ne yapalım. Diğer okullardaki 9.sınıfa öğrenci alımlarını birer şube azaltalım. Azaltıldı. Öğrenci mevcudu az meslek liselerindeki öğrenci sayıları artı mı? Hayır.” ifadelerini kullandı.

“OKULLARIMIZDAKİ ÖĞRENCİ SAYILARI BİR NİCELİKTİR, ÖNEMLİ OLANIN EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE NİTELİK OLDUĞUNU HERKES BİLMELİDİR”

“İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğünün bir okulumuzu daha bir başka okulumuz bünyesine katma planlaması ve girişimleri olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız” diyerek söze başlayan Yazla konuşmasında; “Safiye Erol Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi eski adıyla Keşan Kız Meslek Lisesi. Bu okulumuz 12 derslik 16 şube 260 lise öğrencisi 30 öğretmen 4 idari kadro ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulda hâlihazırda; 2 Giyim Üretim Teknolojileri, 1 Yiyecek İçecek Hizmetleri, 1 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi Alanı öğrencilerinin uygulama yaptıkları 5 okul öncesi sınıfı ile mesleki açık lise kapsamında akşamları yüz yüze eğitim yapılan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında 3 şubede 22 yaygın eğitim öğrencisi bulunmaktadır. Lise öğrencilerinin %80i sosyoekonomik durumu düşük ve dezavantajlı bölgelerden gelmektedirler. Okulun merkezi konumu ve bölümlerinden dolayı da öğrenciler ve veliler tarafından tercih edilen bir okuldur. Ayrıca okul öncesi uygulama sınıfları olduğundan ve yine merkezi konumundan dolayı okul öncesi çağı velilerinin de tercih ettiği bir okuldur ve 70 kadar okul öncesi öğrenci kendi yaş gruplarında 5 sınıfta eğitim görmektedir. Niçin bu okulumuz Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bünyesine taşınmak istenmektedir? Buradan yetkililere soruyorum;

Bir okulu idame ettirmek için, başka bir okul mu kapatılmak mı gerekir?

  • Yeni bir okula yer açmak için mi, bu okul bir başka okula aktarılmak isteniyor? Kapatılıyor.
  • Okul/Bina planlamaları İlçe Danışma Kurullarında görüşülüyor mu ya da görüş alınıyor mu?
  • Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve velilerin görüşü alındı mı?
  • Merkezde ve ulaşım kolaylığı olduğundan tercih edilen bu okulumuz taşındığında kaç öğrencimizin örgün eğitimin dışına itileceğini öngörüyorsunuz?
  • Uygulama Anaokulundaki okul öncesi sınıflarını kapatacak mısınız? Bu velilere nasıl bir alternatif sunacaksınız? Velilerin mevcut okul çevresinde bu okul öncesi çağı çocuklara yaş gruplarına göre eğitim verebilecek başka okul var mı?
  • Bu okulumuzun taşınmasından kaynaklanacak kaç öğretmenimiz norm fazlası kalacak? Branşlara ve ders saatlerine göre bir çalışma yaptınız mı? İlçe de norm fazlası kalacak kaç öğretmenimiz olacak?
  • Eğitim Öğretim yılı başında İlçemizde 9. sınıflarından hangi okuldan kaç öğrenci kontenjanı düşürüldü?  Bu öğrenciler hangi okulları tercih etti. Milli Eğitim Bakanlığı Sistemi tarafından okullara otomatik olarak aktarılan kaç öğrenci bu okullarımıza devam ediyor? şeklinde konuştu.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Yine okulların okullara aktarılmasından ve yeni binasına taşınmadan kaynaklı iki binamız hali hazırda boş bulunmaktadır” şeklinde konuşan Yazla sözlerini şöyle sonlandırdı; “Eski Keşan Devlet Hastanesi binası yanında bulunan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kapatılan Bilişim Lisesinin binasına taşınmasıyla boşalan binaya, Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi taşınmıştı. Bu lisemizin de kendi binasına taşınmasıyla bu bina hâlihazırda boş bulunmaktadır. Keşan merkezinde bir ilkokula ihtiyaç varken bu binanın ilkokul olarak değerlendirmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir çalışması

Var mıdır? Bir diğer binamız da Keşan Süleyman Paşa İmam Hatip Orta Okulu’nun kendi binasına taşınmasıyla boşalan Rasim Ergene İlk/Orta Okulu ile aynı bahçede bulunan binamız bu bina da boş dururken neden ilk ve ortaokulun kullanıma verilmez anlamak mümkün değil.  Her iki binamız da atıl bir durumda beklemektedir? Yoksa Milli Eğitim Müdürlüğü bu binalardan vaz mı geçmiştir? Başka kurumların kullanımına mı verilecek? Eğitim öğretim işkolunda örgütlü olan sendikamız Eğitim-iş Keşan Temsilciliği olarak; Okul ve kurumlarımızın geçmişine, kurumsal kimliğine saygı duyulması, öğrenci, veli ve eğitim çalışanlarını etkileyecek planlamalarda onların da görüşünün alınması, değerlendirilmesi ve önemsenmesi gerektiğine inanarak konunun takipçisi olacağız.”