Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası) Keşan Temsilciliği’nin “Tanışma ve Dayanışma Yemeği” geçen cuma günü akşamı yapıldı.

Troya Restaurant’ta gerçekleştirilen ve saat 21.00 sıralarında, başlayan yemeğe, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nazım Kırcı, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Eğitim-İş Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale Şube başkanları, İpsala Temsilciliği ve çok sayıda Eğitim-İş üyesi katıldı.

YAZLA: SENDİKAYI GÜÇLÜ KILAN ÜYELERİDİR

İlk olarak, Eğitim-İş Keşan Temsilciliği Yönetim Kurulu’nun tanıtıldığı yemekte daha sonra, Eğitim-İş Keşan Temsilcilik Başkanı Erol Yazla, açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında, Eğitim-İş’in Cumhuriyet’in temel değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkan bir kuruluş olduğuna değinen Yazla,  Atatürk değerlerine bağlı, ülkenin bölünmez bütünlüğü temelinde; birlikte, kardeşçe emek ve demokrasiden yana, çağdaş ve demokratik eğitimi savunan bütün eğitim ve bilim emekçileriyle kol kola, omuz omuza mücadelelerine devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Keşan’da her 4 eğitim çalışanından biri Eğitim-İş’lidir. Temsilciliğimizin kurulmasında ve gelişmesinde büyük emek ve katkıları olan, desteğini hala hissettiğimiz kurucu başkanımız Sayın Feridun Kuşkonmaz’a teşekkür ederim. Mücadelemiz; eğitim ve bilim çalışanlarının ulusal gelirden hak ettikleri payı alıncaya, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakkı elde edinceye, Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, demokratik, bilimsel ve parasız bir eğitim sistemine ulaşıncaya kadar devam edecektir.”

KIRCI: MÜCADELEMİZE BİN KİŞİYLE BAŞLADIK

Daha sonra konuşan Kırcı, mücadelelerine, bin kişilik küçük bir grupla başladıklarını, ancak şimdi bu sayının 40 bine ulaştığını dile getirerek, tüm Eğitim-İş’i buluşturduğu için Eğitim-İş Keşan Temsilcilik yönetimine teşekkür etti.


Demir: BU KADAR KALABALIĞI SİYASİ PARTİLER BİLE TOPLAYAMAZ

Kırcı’nın ardından sözü, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir aldı. Yemeğe katılım oranına bakıldığında, Türkiye’deki en büyük siyasal partilerin dahi toplayamadığını savunan Demir, “Keşan’da ciddi bir yerel yönetim olduğunu, ciddi şekilde halka yönelik belediyecilik yapıldığını, halkla birlikte çalışıldığını, eğitim çalışanlarının da unutulmadığını gördük. Bu nedenle, buradaki belediye anlayışının tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum.” dedi.

AKİL ADAMLAR ELEŞTİRİLDİ

Konuşmasının ilerleyen bölümünde, “Akil İnsanlar”a eleştirilerde bulunan Veli Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikacı akillerden bahsetmek istiyorum. Ülkemizde, ayda iş kazası adı altında 100 kişi iş cinayetlerinden yaşamını yitirdi. Nerede bu akiller? İşçi sınıfının haklarını koruması gerekenler, Türk ulusunu aldatmakla meşguller. 1980 yılında, ülkemiz 45 milyon nüfusa sahipken, sendikalı işçi sayısı 2,5 milyon kişiydi. İleri demokrasinin yaşandığı, nüfusumuzun 75 milyon olduğu 2013 yılında ise bu sayı 1 milyona düştü. Bunun da 500 bini, toplu sözleşme yapma hakkından mahrum edilmiş. Lafta sendikacı akil adamların bu sorunu çözmesi gerekmez mi? Bugün, asgari ücret 773 TL, açlık sınırı bin 300 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 200 TL’dir. Sen 773 TL’nin altına imza atacaksın, sonra akil adam diye Anadolu’da gezeceksin. Yazıklar olsun senin gibi sendikacıya. Siz, bu işçilerin haklarını korumak yerine, bu ülkenin yok edilmesi için, Mustafa Kemal’in silinmesi için çalışacaksınız. Size değil, size sendikacı diyenlere de yazıklar olsun. Lafta sendikacılara diyorum ki, önümüzdeki günlerde 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası TBMM’den geçecek. Türkiye’deki 2,5 milyon kamu çalışanını köleleştirecek olan, iş güvenliğimizi ve kadromuzu elimizden alacak bu yasaya karşı gerekli tepkiyi koyun. Eğitim-İş olarak biz, davet edilmediğimiz halde, kamu çalışanlarını köleleştirecek olan bu yasaya karşı elimizden gelen eylem ve etkinlikleri yapacağız. Trakya’daki yangının Anadolu’ya doğru yayılacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

EMEKLİ OLAN SENDİKACILARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından, Eğitim-İş Keşan Temsilciği’nin emekli olan üyeleri, Lale Kayalı, Gülser Sunar, Hasan Kılıç ve İbrahim Türker’e plaket takdim edilirken, Eğitim-İş Keşan Temsilciği’nin eski Başkanı Feridun Kuşkonmaz’a da şükran plaketi verildi.

Yemek, Çiğdem Saylam Kırcıoğlu ve Hüseyin Tansu Kırcıoğlu çiftinin sunduğu müzik eşliğinde başlarken, daha sonra bağlama ile türküler çalındı. Yemek, geç saatlere kadar neşe içinde sürdü.