Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, yaptığı açıklama okulun mezuniyet töreninin 10 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirileceğini belirtti.

Bir dönemi daha tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Taşkan, “2014-2015 Bahar dönemi 5 Haziran Cuma günü final sınavları ile sona erdi. Daha sonra bütünleme sınavlarımız var. 15- 19 Haziran’da ve bu şekilde 2014-2015 Bahar dönemini tamamlayacağız. Bu dönemi de önemli bir sorunla karşılaşmadan huzur içerisinde öğrenci odaklı öğrenci memnuniyetini esas alarak tamamladık. Okulumuz gelişiyor,  bu bizi sevindiriyor. Örneğin dün İstanbul’dan bir gümrük müşavirliği firması geldi uluslar arası çalışıyorlar ve 46 ilde faaliyetlerini sürdüren büyük bir firma bize bir işbirliği teklif ettiler bundan sonra mezun öğrencilerimizi ile hem staj boyutu ile hem de mezuniyet sonrası kariyer veya istihdam anlamında bizimle işbirliği yapmaya sıcak baktıklarını söylediler. Bizde tabii ki bu teklifi olumlu değerlendirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren muhtemelen gümrük işletme bölümündeki öğrencilerin belki 3 ve 4. sınıflarda daha iş garantisi olabilir bu iyi bir gelişme çünkü neden zaten biliyorsunuz 4 yıllık Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Türkiye’deki tek bölüm bununda bir avantajı var okul geliştikçe okul tanındıkça zaten popüliterisi de artacaktır. Bu tabii ki öğrencilerimiz ve bizim içinde olumlu bir gelişme.”  dedi.

SOSYAL FAALİYETLER

Öğrencilerin sosyal faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Taşkan, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin sosyal faaliyetleri örneğin çapraz haber geçen seneden beri çıkan şu anda 15. sayısı 2 ayda bir yayınlanan Trakya Üniversitesinin bütün birimlerinde Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, Meslek Yüksekokulu hangisine giderseniz gidin böyle periyodik olarak yayınlanan bir çalışma yok. Yine 3. Sayısı çıkan aramızda adlı bir dergimiz var yine bir Kültür topluluğunun çıkardığı oda yine Trakya Üniversitesi’nde ilk ve tek buda okulumuzun gelişme kaydettiğini öğrencilerimizin iyi şeylerle faydalı konularla uğraştığını enerjilerini olumlu alanlara aktardığının bir göstergesidir diye düşünüyorum. Bunun yanında yine yeşil çim festivali bu da geçen sene başlamıştı öğrencilerimiz tarafından rektör beyin ilgisini çekti rektörlük tam destek verdi ve hatırlarsanız mayıs ayında Pazartesi ve Salı iki gün Pazartesi günü Emre Kaya konseri yapıldı. Salı günü Ömür Gedik ve Cem Özerin programı vardı. Bu sadece öğrencilerimiz değil Keşan’a da sosyal anlamda önemli bir değer kattı. Her iki konserde de yaklaşık 2 bin 500- 3 bin kişiyi ağırlamış olduk. Hem okulumuzu tanıdılar hem de okulumuzun iyi şeylerle uğraştıklarını kendileri de görmüş oldular. Bu tip aktivitelerde Keşan halkıyla bütünleşmemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Okul bir plan ve program dâhilinde emin adımlarla sürekli gelişiyor. Şuanda rektörlük tarafından da zaten Keşan’ın potansiyeli fark edilmiş durumda.”  

MEZUNİYET TÖRENİ 10 HAZİRAN’DA…

10 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek mezuniyet töreniyle ilgili de bilgi veren Taşkan, “Önümüzdeki hafta mezuniyet törenleri başlıyor. Normal şartlarda biz töreni 5 Haziran Cuma günü planlamıştık ancak biliyorsunuz seçim var. Dolayısıyla bizde tabii ki takvimi değiştirdik 10 Haziran Çarşamba günü, saat 14.00’te okulumuzun bahçesinde mezuniyet törenimizi gerçekleştireceğiz bu vesile ile ben bütün Keşan’ı bütün Keşan halkını,  bu okulun gelişmesinde ve kurulmasın da hayırseverlerin bağışlarının önemli bir desteği var onlara tekrar teşekkür ediyorum hepsini tek tek bekliyoruz hepiniz bizim misafirimizsiniz. Bu duygularla onları ne kadar burada içimizde görürsek bizde o derece mutlu oluyoruz seviniyoruz. Yine aynı gün saat 17.00’de 2 yıllık Keşan meslek yüksekokulunun mezuniyet töreni var. Bir bakıma iyi oldu iki Keşan Okulu, iki mezuniyetin aynı gün olması zannedersem rektör bey kendisi gelecektir geçen sene yurt dışında olduğu için gelememişti dolayısıyla 14.00’te burada, 17.00’de aşağıda iki mezuniyet coşkusunu bir arada yaşayacağız. Bu arada bundan 1 gün önce 9 Haziran Salı günüde Edirne’de, saat 14.00’te, Balkan Kongre Merkezi’nde üniversitenin genel mezuniyet töreni var. O törende oldukça güzel organize ediliyor. Yine bizim okulumuzdan derece yapan öğrencilerde orada ödül ve plaketlerini alıyorlar. Bu şekilde önümüzdeki hafta çeşitli okullarda hem kendi okulumuzda hem Edirne’de diğer çevre okullarda ve merkezdeki diğer okullarda mezuniyet coşkusunu yaşayacağız.” diye konuştu.