HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 13.30’da, Yekta Baydar Ortaokulu Çok Amaçlı Salon’da başlayan etkinliğe, Keşan İlçe Milli eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, Yekta Baydar'ın annesi Sevil Baydar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun İngilizce Öğretmeni Diler Karayel sunumunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ziya Dikici, programa katılanlara "Hoş geldiniz" diyerek, "Ne mutlu ki bizlere böyle bir eğitim yuvası yapımına vesile olan kardeşimizi anmanın ve bu yuvada görev yapmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün bizim hem hüzünlü, hem mutlu, hem onurlu hem de şükran günümüz. Yekta Baydar Ortaokulu kurulduğu günden itibaren başarısını sürekli arttırmış ve son on yıldır yapılan bütün sınavlarda ilçe birincisi olarak başarılılığı sürekli hale getirmiştir. Şu anda Keşan'da en çok tercih edilen ortaokuluz. İyi ve başarılı insan yetiştirerek okulumuzu daha da başarılı hale getirerek sanırım Yekta Baydar ve ailesine en güzel teşekkürü etmiş oluruz." dedi.

Konuşmasına Sevil Baydar'a hitaben sürdüren Dikici, şunları söyledi:"Sizin tek çocuğunuz vardı. Artık pek çok evlandınız var. Yekta Baydar Ortaokulu'nda eğitim gören ve yetişen bütün çocuklar sizin evladınız. Sizin gibi her vatandaş eğitim için bir şeyler yapmalıdır. Eğitime yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır. Sizleri bu onurlu yatırımınızdan, maddi ve manevi desteklerinizden dolayı tebrik ediyorum. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin Yekta ve sizler için ne kadar çok dua ettiklerini ve sizlere nasıl teşekkür ettiklerini ben her yıl görmekteyim."

Ziya Dikici, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Değerli konuklar , bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. Yekta Baydar'ın burada yaktığı ışığı çocuklarımızın gönül dünyasına sevgi ateşiyle yakıp devamlı kullanacağımıza ve hiç bir zaman söndürmeyeceğimize söz veriyoruz."

Daha sonra 8-B sınıfı öğrencisi Dide Naz Milet, Yekta Baydar'ın özgeçmişsini, 8-B sınıfı öğrencisi Ahmet Emre Koç ise okulun tarihçesini okudu. Yekta Baydar anısına düzenlenen 'Atatürk ve Eğitim' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında ise şiir dalında Asya Güner (7-C) birinci, Kardelen Güler (7-B) ikinci, Dize Engin (7-B) üçüncü, kompozisyon dalında ise Feyza Yıldırım (6-C) birinci, Evrim Naz Bayhan (6-E) ikinci, Dilşah Yıldız (8-C) üçüncü oldu. Asya Güner 'Ata'nın yolu', Feyaz Yıldırım ise 'Geleceğe yön veren Atatürk' isimli eserlerini okudu. Daha sonra ise dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlik, okul korosunun konseri ile son buldu.