BÜLENT SAYLAM

Törene merhum Yekta Baydar’ın annesi Sevil Baydar, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Yekta Baydar Ortaokulu’ndan 134 öğrenci mezun olurken; okulu derece ile bitiren öğrenciler şöyle sıralandı: 

1. Hazel Anbarlı, 

2. Petek Öz, 

3. Betül Öncül.

Okul Müdürü Sercan Kemik törene katılanları selamladıktan sonra şunları söyledi: “Sevgili çocuklar, geleceğin gençleri ve yetişkinleri, sizlerle birlikte ikinci aile olarak geçirdiğimiz dört yıl çabucak geçti. Hepimiz hatırlıyoruz ki bu okulun kapısından adımımız attığımız ilk günden beri bu duygu hep oldu. Aile içinde kardeşleriniz, okulumuzda sınıf arkadaşlarınızdı. Ağabeyiniz, amcanız, ablanız ise öğretmenleriniz ve tüm okul çalışanları oldu. Sizleri daha iyi yetiştirmek, vatana ve millete hayırlı bireyler olarak kazandırmak ortak hedefimiz oldu.

Bundan sonraki öğrenim hayatınızda sorumluluklarınız daha fazla olacak. Çünkü burada öğrendikleriniz her anlamda aşacak, çoğaltacak yeni bilgilerle ve yaşantılarla karşılaşacaksınız. Bunun için her geçen gün biraz daha çaba göstermeniz gerekecek. Biz sizlerin bu çabayı göstereceğinize ve başaracağınıza eminiz.

Montaigne, “Nereye gideceğini bilmeyen gemiye, hiçbir rüzgar fayda sağlamaz” demiştir. bu sözü hiç unutmayın. Vatanınız için, aileniz için ve kendiniz için hedefleriniz, idealleriniz olsun. Sevdiğiniz, yeteneğinize uygun bir meslek edinmek için çaba gösteriniz. İnsan ilişkilerinde her zaman sevgi ve saygıyı temel alınız. Unutmayınız ki para, ün veya kariyer her şey değildir. Önemli olan güzel duygular, iyi ve dürüst bireyler olmaktır.

Bu duygularla sizleri okulumuzdan uğurlarken, ben ve tüm öğretmen arkadaşlarım sizlerle sonsuz başarılar diliyoruz. Sizleri asla unutmayacağız… Sevgiyle kalınız…”

Konuşma sonrası öğrencilerin devir teslim töreni gerçekleştirildi. Daha sonra derece alan öğrencilere plaketleri verildi. Ardından okul 1.si Hazel Anbarlı okulun yaş kütüğüne adını çaktı.

Törenin sonunda mezun olan öğrenciler keplerini havaya attıktan sonra müzik eşliğinde eğlendiler.