SONGÜL KONAR

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Orman İşletme Müdür V. Ertunç Canpolat ile bazı daire amirlerinden oluşan heyet, dün Keşan Mesleği ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti. 

Burada, Metal Teknoloji Alanı ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı'nda üretime devam eden öğretmen ve öğrencileri ziyaret eden Yılmaz ile beraberindeki heyet, üretim bandı ile ilgili Okul Müdürü Tolga Anbarlı ve öğretmenlerden bilgi aldı. 

Keşan'da kurumların ihtiyaçlarını karşılamada ciddi katkılarının olduğu belirtilen buradaki üretim alanında, öğrencilerin geleceklerini, öğrendikleri meslek ile güvence altına almanın hedeflendiği vurgulandı. 

Keşan Mesleği ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, bünyesinde barındırdığı ekipmanlar ile branşında Edirne bölgesinde en iddialı okul olduğu dile getirilirken, yapılan incelemenin ardından açıklamada bulunan Helvacıoğlu, belediye olarak hem tasarruf, hem de öğrencilerin eğitimlerinde mesleklerini daha ileri seviyeye taşımaları adına, yaptıkları protokol ile üretim yaptırdıklarını söyledi. 

HELVACIOĞLU: “BURADAKİ ÖĞRENCİ ÜRETEMEZSE ÖĞRENEMEZ”

Okulda yapılan üretimin kaliteli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,“İlçe bazında iddialı konuşmak istiyoruz. Yerel yönetimler de firmalar da görsün. Burada eğitim gören öğrencilerimiz, esnafımızın yanında çalışacak. Bu yüzden öğrencilerimizin mesleki bilgilerini geliştirmek adına belediye olarak gereken desteği sağlıyoruz. Buradaki öğrenci üretemezse öğrenemez. Dolayısıyla dışarıda eleman bulamayız” diye konuştu.  

Yapılan incelemelerin ardından, Yılmaz ile beraberindeki heyet okuldan ayrıldı.