TÜ (Trakya Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, dün, Keşan’da Kaymakamlık, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Keşan MYO (Meslek Yüksek Okulu)’nda ziyaret ve incelemelerde bulundu.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Saat14.10’da, beraberinde Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. A. Sinan Ünsar ve Keşan MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Süleyman Kök ile Keşan Hükümet Konağı’na gelen Yörük, doğrudan kaymakamlık makamına geçti. Burada Yener Yörük ve beraberindekileri karşılayan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, nezaket ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Daha sonra söz alan Yörük, Keşan’ın Edirne’nin en büyük ilçesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Keşan’da 2 okulumuz var. Keşan MYO ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu. Keşan MYO’nun uzun yıllardan beri Keşan’a faydaları oluyor. Bünyesindeki anaokuluyla da hizmet veriyor. Biz Uygulamalı Bilimler’i fakülte sayıyoruz. Yeni bölümler açılmasıyla daha da büyük bir okul olacak. Önümüzdeki yıllarda çevresinde inşa edilecek öğrenci yurtlarıyla gelişmesi sürecek. Yurtlar için bin dönüm arsayı tahsis ettik. Tabii bu bir planlama işi. Aynı durum Uzunköprü ve İpsala için de geçerli. Bildiğiniz gibi yurt konusunda ülkemizde önemli bir açık var. Yurtlar tamamlanınca okulumuz canlı bir kampüse dönüşecek. Son olarak, okulumuzu yaptıran Sayın Yusuf Çapraz ve Çapraz Ailesi’ne çok teşekkür ederiz.” Açıklamanın ardından Yörük ve beraberindekiler, Kaymakam Dınkırcı’yla bir süre daha basına kapalı görüştü.

KEŞAN TSO ZİYARETİ

Yener Yörük saat 14.40 sıralarında ise Keşan TSO’ya geçti. Girişte; Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yazıcı, Meclis Üyesi ve Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Olgaç Çelik, Kadın Girişimciler Komitesi Üyesi Sevtap Engin tarafından karşılanan Yörük ve beraberindekiler, burada da Keşan’da olmaktan dolayı duydukları sevinç ve mutluluğu dile getirdi. Konuklara uzun bir karşılama konuşması yapan Tanyolaç, Oda bünyesinde öğrenci komitesinin oluşturulduğunu ve bu sayede üniversiteyle işbirliği yolunun açıldığını vurguladı. Celil Tanyolaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizleri rektör seçimlerinin ardından ziyarete geldiğimizde bizleri o sıcak karşılamanız, ticaret dünyası ile üniversite işbirliği sinyallerini vermişti. Bunun göstergesi olarak bizlere işbirliği kapılarını açmak için büyük cesaret verdiniz. Bu nazik ziyaretleriniz bundan sonraki ilişkilerimizde bize rehber olacaktır. Oda olarak, başta yönetimimiz olmak üzere, meclisimiz, komitelerimiz, personelimiz ve tüm çalışma organlarımız ile geride bıraktığımız dönemde üyelerimize sunduğumuz hizmetlerin gururunu yaşıyoruz. Çağdaş ve modern dünyanın olmazsa olmazı üniversitelerimizden Trakya Üniversitesi köklü bir geçmişe sahip olmakla beraber şu anda Balkanlar’da ismini duyuran onur abidelerimizden bir tanesidir. Gösterdiğiniz gayretleri yakından takip ediyoruz. Özellikle öğrenci komiteleri girişimimizde göstermiş olduğunuz yakınlık ile bizi son derece gururlandırdınız. Üniversite - ticaret işbirliği ile bizler de söz verdiğimiz görevlerde birbirimizi daha da tamamlamış olacağız. İşbirliklerimizin devam etmesini dileyerek sizlerin de başarılı çalışmalarınızı meclisim adına yürekten kutluyorum.”

Daha sonra söz alan Yener Yörük, Keşan’ı Saros Körfezi’nin başkenti olarak nitelendirerek, 6 ay önce göreve başlamasına rağmen, işlerin yoğunluğundan dolayı iadei ziyaretleri ancak gerçekleştirmeye başlayabildiğini vurguladı. Yörük şöyle dedi: “Trakya Üniversitesi 30 yılını dolduran büyük bir kurum. Keşan, ticaret dünyasıyla büyük bir yerleşim merkezi. Yeni binanızda sizlere başarılı bir çalışma hayatı diliyorum. Bu binanın hakkını vereceğinize yürekten inanıyorum. Üniversite – ticaret ve üniversite – sanayi eksenlerinde büyük gelişmeler var. Ancak yapılacak daha çok şey var. Belki hak ettiğimiz noktada değiliz ama daha çok çalışacağız. Önce akılcı bir planlama yaparak, bölgeyi değerlendirmeliyiz. Eğitim de bu anlamda çok önemli.”

UYGULAMALI BİLİMLER ZİYARETİ

Yener Yörük, Keşan TSO’nun ardından, Uygulamalı Bilimler’e geldi. Kapıda öğrencilerin, “Çapraz” adlı gazetesiyle karşılaşan Prof. Dr. Yörük, gazetede kendisiyle yapılan röportajı inceledikten sonra, basın mensuplarına son bir değerlendirmede bulundu. Yener Yörük, şunları söyledi: “Okulumuzda büyük bir gelişme oldu. Bakın artık gazetemiz var. Size rakip çıktık(!) Gelecek yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. 12 bin metrekare kapalı alanımızla Trakya Üniversitesi’nin büyük bir alanındayız. Okulumuzdaki donanımları artırmak için çalışmalar yapılıyor. Yeni bölümler açılması için YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu)’dan izinler çıktı ancak, bu kurum 3 öğretim üyesi kadrosu zorunluluğu getirdiği için yeni bölümler açamıyoruz. Öğretim üyesi sıkıntısı ülke genelinde en büyük sorunlardan biri. Hızla artan üniversiteler nedeniyle öğretim üyesi açığı gün geçtikçe büyüyor. Öğrencilerin sosyal aktivitelerine yönelik çalışmaları da sürdürüyoruz. Üniversite bütçesinden önemli bir ödenek aktarabiliriz. Belli bi altyapı var.”

GÖK: OKULUMU ŞAHA KALDIRMAYA GELDİM

Yörük’ün açıklamasından sonra söz alan, okulun İşletme Bilgi Yönetimi 2. sınıf öğrencisi ve Öğrenci Temsilcisi Burak Gök, okuldaki sosyal aktivite ve öğretim üyesi eksikliğine değindi. Gök, Uygulamalı Bilimler’i Keşan’da şaha kaldırmaya geldiğini söyledi.

KEŞAN MYO ZİYARETİ

Burak Gök’ün açıklamasının ardından basın mensupları Uygulamalı Bilimler’den ayrıldı. Yener Yörük ise son olarak Keşan MYO’yu da ziyaret ettikten sonra Keşan’dan Edirne’ye hareket etti.