AYŞİN SEÇİL GEZER

Okul kayıtlarının Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre yapılması nedeniyle, veliler; ikamet ettikleri mahallede çocuklarını kayıt ettirecek ilkokul bulamıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, bu durumun mağduriyet yarattığını dile getirerek, “Merkezi konumda olan Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde ilkokul yok. İlkokul olarak değerlendirilecek binalar var. Şu anda imam hatip lisesi olan eski hastane binası, kız meslek lisesinin olduğu bina. Kız meslek lisesi binası eğitim açısından tüm sorunları çözecektir. Mesleki okullar bir araya toplanarak, ilkokul için bina yaratılabilir.” dedi.

YETKİLİLER BU SORUNU GÖZ ÖNÜNE ALSINLAR

Bu yıl ilkokula başlayacak olan öğrencilerin bulunduğunu ifade eden Nedim İşlek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Öğrenciler; Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’na, Rasim Ergene İlkokulu’na yönlendiriliyor. Bunun dışında yönlendirilecek okul yok. Bu durum ailelere külfet getiriyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre kayıt yapıldığı için velileri adresinde kayıt yapılacak okul gözükmüyor. Bu kez veliler yakınlarının ikametine gidiyor, yoksa evini bırakarak kiralık ev tutuyor. Bu çok büyük bir eksiklik. Yetkililer bu sorunu göz önüne alsınlar ve yeni eğitim öğretim durumunda bu duruma çare olsunlar. Bu bizim kişisel sorunumuz değil.”