Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni geçen pazartesi günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.15 sıralarında başlayan törende, 57’si kız, 67’si erkek olmak üzere toplam 124 öğrenci mezun oldu.

Törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, şube müdürleri Murat Aras ve Feyzullah Koçak ile resmi daire amirleri, kamu ve özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Esin Balcı ile Serkan Salmaz’ın yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve okulun müzik öğretmeni Çiğdem Saylam Kırcıoğlu yönetiminde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Öğrencilerin platformda yerlerini almasının ardından ise Okul Müdürü Mustafa Gücüyener bir konuşma yaptı.

GÜCÜYENER: ÖĞRENCİLER BENİ RAYDAN ÇIKARDI

Öğrencileri hiçbir zaman notlarıyla değerlendirmediğinin altını çizen Mustafa Gücüyener, şunları söyledi: “Öyle güzel çocuklar yetiştirmiş ve okulumuza onları öyle güzel emanet etmişsiniz ki onların bu okulda 4 yıl boyunca bizlere yaşattıkları güzellikler, beni okul müdürü olarak raydan çıkarttı. Müzik öğretmenim bana okulda şarkı söyletemezdi ama bu çocuklar bana şarkı da söylettiler, şiir de okuttular. Ben onları hiçbir zaman notlarıyla değerlendirmedim. Onlar benim için her zaman bir sevgi kaynağı oldu. Onlara baktığımda hep sevgi gördüm ve ömür boyu da sevgilerinin yüzlerinden eksik olmamasını diliyorum.”  Gücüyener, sözlerini “Senden daha güzel” şarkı sözleriyle sonlandırdı.

YÜKSEL: SİZLER ÇOK ÖZELSİNİZ

Daha sonra söz alan Feryaz Yüksel, bu törende 32 yıl öncesine döndüğünü ve kendi mezuniyetini hatırladığını belirterek, şöyle dedi: “Bizim zamanımızda böyle törenler yoktu. Ama bugün siz gerçekten çok özelsiniz. Hem Keşan için hem de ülke için özelsiniz. Dünyanın geleceği için de önemlisiniz. Okullar kendine özgü bir kimlik ve bir aidiyet duygusunun yanı sıra güçlü bir okul kültürünün geliştirilmesi için bu tür törenleri yapar. Özel günler mutlaka düzenlenmeli ki ortak kültürel değerlerde buluşalım. Okullarımızda kurumsal sosyalleşme mutlaka olmalı. Ben 4,5 yıldan beri Keşan’da görev yapıyorum. Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi, şehirden uzak olmasına rağmen eğitimin merkezinde olan bir eğitim kurumumuz. Güçlü okul kültürünün oluştuğu okullarda, öğrenci ve öğretmenler, dış çevreden gelebilecek olumsuz etkilere karşı koruyucu bir kalkan ile korunmaktadır.”

DINKIRCI: GENÇLERDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR!

Son olarak söz alan Bekir Dınkırcı da konuşmasında, öğrencileri ve ailelerini başarılarından dolayı kutladıktan sonra şunları söyledi: “Bu bir takım oyunu. Şu anda biz sonucu konuşuyoruz. Oysa bu aşamaya gelinceye kadar neler yaşandı. Aynı zamanda bu bir başlangıç. Bu süreç böyledir. Bizim sevgili gençlerden Çanakkale’de yatan 253 bin kişi adına, Sarıkamış’ta yatan 90 bin kişi adına beklentilerimiz var. O halde siz sadece ana babalarınıza karşı sorumlu değilsiniz. Siz aynı zamanda devlete ve millete karşı borçlusunuz. Bu borcu ödemenin de yegane bir bedeli var. O da veri tabanlı, bilimsel eksende kendinizi yenileyeceksiniz. Sınavda başarılı olacağınıza inanıyor, sizlere başarılar diliyoruz.”

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Okul birincisi, 12 C Sınıfı Öğrencisi Murat Can Çiçek, okul ikincisi 12 E Sınıfı Öğrencisi Aleyna Mercan ve okul üçüncüsü 12 E Sınıfı Öğrencisi Ebru Balcı, ödüllerini Dınkırcı, Yüksel ve Aras’ın elinden aldı. Koçak ise okul birincisi ortopedik engelli Murat Can Çiçek’in annesi Nilgün Çiçek’e oğlunun eğitimi için yaptığı fedakarlıklardan dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Murat Can Çiçek’in duygularını ise sınıf arkadaşı Buse Avkıran dile getirdi. Avkıran, diye başladığım okulu birincilikle bitirmem ilginç bir duygu. 4 yıl önce Çapraz benim için zorunlu bir tercihken, burada öyle insanlarla tanıştım ki hayatım değişti.” dedi.

Buse Avkıran’ın ardından okul aile birliği üyeleri sahneye davet edilerek, kendilerine okul müdürü Mustafa Gücüyener tarafından çiçek verildi. Okul Aile Birliği Başkanı Nursen Çelik’in konuşmasının ardından bayrak-flama devir-teslim töreni yapıldı. Bayrağı 12 A Sınıfından Semih Lodos, 11 F Sınıfından İsmail Özbilgi’ye, flamayı ise 12 E Sınıfından Aleyna Mercan, 11 B Sınıfından Fatma Boyacı’ya törenle teslim etti.

MEZUNİYET BELGELERİ VERİLDİ

Bayrak ve flama tesliminden sonra sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Bunu, öğretmenlere öğrenciler tarafından çiçek takdimi izledi. Daha sonra ise ünü ilçe sınırlarını aşan Yetenek Sizsiniz yarışması birincisi Oğuz Berkay Fidan’ın konseri takip etti. Kendisi de mezun olan Fidan, okuldaki son şarkılarını arkadaşları için seslendirirken, arkadaşları ve kendisi duygusal anlar yaşadı. Keplerin havaya fırlatılması mezuniyeti resmileştirirken son etkinlik ise 9 D Sınıfı Öğrencisi Melih Çayır’ın DJ performansı oldu.