Sonay CAN

 

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun ilk mezunları, geçen cuma günü düzenlenen törenle verilirken, mezuniyet coşkusu yağmur engeline takıldı.

Saat 17.00’de okulun bahçesinde başlaması beklenen mezuniyet töreni, 16.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren sağanak yağmur nedeniyle okulun konferans salonuna alındı. Ancak yağmurun durmasıyla birlikte Okul Müdürü Uğur Taşkan, mezuniyet töreninin tekrar okul bahçesinde yapılacağını açıkladı. Çok sayıda öğrenci velisinin tepkisine rağmen program tekrar okul bahçesine alındı.

Meteorolojinin, hafta başından itibaren yaptığı yağmur uyarısına ilaveten, Keşan Belediyesi tarafından hoparlörlerden şiddetli yağmur ve sel duyurusu yapılmasına rağmen, yetkililerin B Planı’nın olmamasının cezasını öğrenciler ve veliler çekti.

Saat 18.15 sıralarında tekrar okul bahçesinde başlayan mezuniyet törenine, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, okulu yaptıran hayırsever İşadamı Yusuf Çapraz, Okulun Kurucu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.


Sunuculuğunu okulun İşletme ve Bilgi Yönetimi 1. Sınıf öğrencileri Hatice Arslan ve Enes Mutlutürk’ün yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.


SAVCI: OKULUMUZ İLERLEYEN YILLARDA DA GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

Törende ilk olarak Okul Birincisi Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencisi Rasim Savcı konuştu. Savcı: Öncelikle 4 yıllık bir emeğin sonunda ulaştığımız bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Bu okulun, ilk mezunları olan bizler için ayrı bir önemi var. Okulumuzda eğitim verilmeye bizimle başladı ve bizimle gelişmeye devam etti. Umuyorum ki ilerleyen yıllarda da gelişmeye devam edecek okulumuzda öğrenim gören öğrenciler bizden daha iyi imkanlara sahip olacaklar. Başarı her insanı mutlu eder fakat bu noktada birinci ya da sonuncu olmaktan çok 4 sene boyunca kendimize ne kattığımızın önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım ki burada geçirdiğimiz sürece edindiğimiz bilgiler ve tecrübeler bizlere istediğimiz yere gelmemizde yardımcı olacaktır.” dedi.


TAŞKAN’DAN TEŞEKKÜR

Rasim Savcı’nın konuşmasının ardından ise sahneye Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan çıktı.

Okulun ilk mezunlarını vermekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Taşkan, bu yıl ilk mezun olarak 475 öğrencinin mezun olduğunu belirterek; başta okulu yaptıran işadamı Yusuf Çapraz olmak üzere bugüne kadar okula emeği geçen tüm kurum kuruluş ve iş adamlarına teşekkür etti.

Okulun 31 akademik, 11 idari personelle 5 bölümde yaklaşık bin 400 öğrenciye eğitim verdiğini belirten Uğur Taşkan; “Okulumuz, Keşan’a özellikle de sosyal gelişim anlamında önemli katkılar sağladığı gibi, ileriki yıllarda daha da ciddi boyutta katma değer yaratmaya devam edecektir. Ancak Keşan-üniversite bütünleşmesinin tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için sizlerin de üniversiteyi daha fazla sahiplenmeniz gerektiği ortadadır.” dedi.

“ÜLKEMİZİN YAPACAĞINIZ MÜSPET ÇALIŞMALARA İHTİYACI VAR”
Taşkan
, sözlerinin devamında mezun öğrencilere de teşekkür ederek; “Bildiğiniz gibi aileleriniz sizleri büyük fedakarlıklarda bulunarak yetiştirdiler ve bugünlere getirdiler. Yükseköğrenim için üniversitemize geldiniz ve dört yıllık lisans eğitimi süresince hocalarınızdan çeşitli konularda bilgi ve tecrübe adına kazanımlarda bulundunuz. Ancak en önemlisi evrensel bir bakış açısına sahip olarak bir vizyon edindiniz. Sabır, akıl ve zekanızı yerinde ve zamanında kullanmak; sizi başarıya götürecektir. Hocalarınız olarak bizim sizlerden beklentimiz; yaşamınız boyunca yapacaklarınızla ailenizi ve Trakya Üniversitesi’ni iş ve özel hayatınızda temsil edeceğinizi hiçbir zaman unutmayarak hareket etmenizdir. Tabii ki manevi ve ahlaki değerlerinize sahip çıkarak ve koruyarak. Çünkü ülkemizin sizlere ve sizlerin yapacağı müspet çalışmalara ihtiyacı bulunmaktadır.” dedi.


YUSUF ÇAPRAZ: BÜYÜK BİR GURUR YAŞIYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen işadamı Yusuf Çapraz, 2009-2010 akademik yılında açılışı yapılan ve şu anda bin 400 öğrencisi bulunan Uygulamalı Bilimler’in ilk mezunlarını verdiğinin altını çizerek, “İlk kez düzenlenen bu mezuniyet töreninde ailem ve ben büyük bir gurur yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

PİŞKİN, BAŞARI DİLEDİ

Çapraz’ın ardından söz alan Rektör Vekili Pişkin, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük’ün yurt dışından olmasından dolayı programa katılamadığını dile getirerek, mezun olan öğrencilere başarılar diledi.






ÇAPRAZ VE KUMKALE’YE PLAKET

Konuşmaların ardından ise Okul Müdürü Uğur Taşkan ve Rektör Vekili Süleyman Pişkin tarafından Okulu yaptıran hayırsever işadamı Yusuf Çapraz’a plaket ve çiçek hediye edildi. Daha sonra ise Taşkan tarafından Okulun Kurucu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale’ye plaket verildi.


KUMKALE: HEYECANLA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI DÜNMÜŞ GİBİ HATIRLIYORUM

Plaket verilmesinin ardından duygusal bir konuşma yapan İlknur Kumkale,; 5 yıl önceki heyecanın anlatılamayacağının altını çizerek, şunları söyledi:  “Öğrenciler geliyor mu, nasıl başlayacağız diye heyecanla yaptığımız çalışmaları dünmüş gibi hatırlıyorum. Fakat bugün gördüğüm manzara o kadar güzel ki, gurur duydum. Burada en büyük teşekkürü Yusuf Bey’e ediyoruz. Bu manzarayı Keşanlılar ile oluşturduk. Bir teşekkürü de onlar hak ediyor. Her zaman yanımızda olan basın mensuplarına ayrıca teşekkür ediyoruz. Her çalışmamızda bize destek oldular.”

BASKETBOL TAKIMINA PLAKET

Kumkale’nin konuşması, törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra ise Trakya Üniversitesi Bahar Şenlikleri’nde basketbolda birinci olan okulun Basketbol Takımı Antrenörü Ahmet Engin ve oyunculara Okul Müdürü Uğur Taşkan tarafından plaket verildi.  

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Mezuniyet töreni; dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ile devam etti. Okul Birincisi Rasim Savcı’ya Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Okul 2.’si Selda Yıldırım’a Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Okul 3.’sü Ali Can Yılmaz’a da plaket ve ödüllerini Okulun Kurucu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale verdi.

BÖLÜMLERDE DERECE YAPANLAR DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra, İşletme ve Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Gümrük İşletme, Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde dereceye giren öğrencilere; akademik ve idari personel tarafından plaketleri verildi.

Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle sürdü.

ŞİDDETLİ YAĞMUR TEKRARLAYINCA PROGRAM DURDU

Mezuniyet belgelerinin verilmesi sırasında birden bastıran sağanak yağış nedeniyle birçok öğrenci mezuniyet belgesini alamazken, öğrenci velileri ve öğrenciler okulun içine girdi. Zaman zaman sıkışmaların da yaşandığı gözlenirken, öğrenciler ise alkış tutarak törenin bu şekilde yapılmasına tepki gösterdi.

Mezuniyet belgelerini alamayan öğrencilere, belgeleri okulun Konferans Salonu’nda verildi.

KEPLERİ YAĞMUR ALTINDA FIRLATTILAR

Yağmur nedeniyle program dağılınca; öğrenciler ise okul içerisinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada bazı öğrencilerin yağmura aldırış etmeden sahneye gelerek burada keplerini attığı gözlenirken bir grup öğrenci de okulun önünde keplerini atarak yağmura aldırış etmeden mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Öğrencilerin keplerini atmasının ardından ise tören sona erdi.