HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Gazetemize açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Atakişi’ye Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Tülay Demiralay ve Öğr. Gör. Dr. Hulusi Ekber Kaya da hazır bulundular.

HEM ONLİNE HEM DE YÜZ YÜZE KAYITLAR YAPILIYOR

Prof. Dr. Ahmet Atakişi, pandemi sürecinin başlamasıyla 1,5 yıllık aranın ardından yüz yüze eğitim için öğrencileri heyecanla beklediklerini ifade ederek, “27 Eylül’de yüz yüze derslerimize başlayacağız. Kayıtlarımız başladı. Hem online hem de yüz yüze kayıtlarımız yapılıyor şu an. Kayıt sürecinde öğrencilerin çekinceleri oldu. Ama ek kontenjanlar, yurt dışı kontenjanlarla, ek yerleştirmelerle açık kalan kontenjanların da dolacağını umut ediyoruz. Akademisyenlerle, öğrenciler arasında pandemiyi engellemek adına çeşitli önlemler aldık. Önce sağlık ilkesiyle hareket ediyoruz. Yine HES kodlarının ortak bir veri tabanıyla taranması konusunda çalışma yapacağız. HES kodu olmayan ya da aşı olmamış akademisyen veya öğrencimiz varsa ikna etmeye çalışacağız. Maalesef aşı karşıtları enteresan tartışmalara yol açıyor. Birçok hocamız aşılarını tamamladı. Öğrencilerimizin de birçoğunun aşılarını tamamladıkları biliyoruz. Tartışmalar var ama akıl ve bilim yoluyla bunu çözmek zorundayız. Doğumumuzdan itibaren bir aşılama sürecimiz var. Aşılar uzun yıllardır var. Ama mikroplarda kendilerini geliştiriyor. Bizde bu nedene bilim ve akıl yoluyla mücadele ediyoruz. Benim tavsiyem hocalarımızın ve öğrencilerimizin bunu hızlı bir şekilde tamamlamaları yönünde. İlçe Hıfzıssıhha ile bir görüşmemiz olacak okulda aşılama yapabilir miyiz? Sağlıklarını korumak zorundayız. Çünkü öğrenci geldiğine bir sirkülasyon başlayacak” dedi.

SINAVLAR ŞU AN YÜZ YÜZE OLARAK PLANLANDI

Öğrencilerin derslerde yüzde 40’lık kredi payını uzaktan eğitimle alabileceklerini ifade eden Atakişi, “Yığılma olan derslerde bunu okullar planlarsa buna müsaade edilebilir dendi. Diğer yüzde 60’lık kesim de yüz yüze yapılacağı yönünde karar alındı. Bizde bu konuda düzenlememizi yapıyoruz. Yığılma olan derslerde bu anlamda dağılımları sağlayacağız. Şöyle bir imkan da sağlanıyor üniversitemizde, hibrit dediğimiz yani öğretim üyesi sınıfta telefon yardımıyla bir program üzerinden dersleri online biçimde verebiliyor. Kimisi sınıfa gelmiyor, kimisi ise hocayı görmem gerek diyor. Her iki öğrenci tipi içinde çözüm üretiyoruz. Bu hibrit model bazı üniversitelerde yıllardır deneniyor. Türkiye’nin en çok yabancı öğrencisine sahip üniversiteyiz. Ülkesinden gelemeyecek olan öğrencilerimiz de varsa bu olanağı sunmaya çalışıyoruz. Bir diğer konu da sınavlar. Sınavlar pandemi koşullarına göre değişebilir. Sınavlar şu an yüz yüze olarak planlandı. Uygulamalı derslerde maske, mesafe ve hijyenik koşullar çerçevesinde uygulamalı sınavlar yapılıyor. Bu pandemi sürecinde de devam etti” diye konuştu.

YÜZDE 70’LİK BİR DOLULUK ORANI VAR

Prof. Dr. Ahmet Atakişi, dün itibariyle hem online hem de yüz yüze kayıt yapan 137 öğrencinin bulunduğunu dile getirerek, “Bu yaklaşık yüzde 70’lik bir doluluk oranı demek. Üniversite genelinde de böyle bir durum var. Pandemi sürecinde öğrencilerin tercih yapmalarında aksamalar olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak diğer yerleşmeleri de görmek lazım. Sosyal ve teknik bilimlerde bir takım geri çekilmeler var. Öğrenciler daha rahat iş bulabileceği bölümleri tercih ediyor. Uygulamalı bilimlerde sektöre eleman yetiştiren okullar. Üniversite eğitimi bir müfredat değil kendini yenileyen bir süreçtir. Bu konuda üniversitelerde kendilerini yenilemek durumunda” ifadelerini kullandı.

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK PROGRAMI AÇILDI

Bu yıl yüksekokulda halkla ilişkiler ve reklamcılık programının açıldığını belirten Atakişi, “İlk defa bir kontenjan heyecanı yaşandı. Bölümde tüm kontenjan doldu. Öte yandan gastronomi ve mutfak sanatları bölümü onaylandı. Ancak bu bölümün bir gelişim süreci var. Bir altyapı hazırlık süreci olacak. Destekle Keşan’ın yapısına uygun bir bölüm hazırlamak istiyoruz. Hayalimiz, laboratuarlarıyla, mutfaklarıyla, hocalarıyla Keşan’da iç içe olan, buraya bir değer katan bölüm planlıyoruz. Yine yüksekokulumuzun fakülte olması için yürüttüğümüz bir proje var. Bazı eksiklerimiz var bunları tamamladıktan sonra fakülteleşme sürecine hızla girmeyi düşünüyoruz” dedi.