BÜLENT SAYLAM

Daha ileriye yönelik hedefleri olduğunu söyleyen Zat, “On beş yıldır bu işi yapıyorum. Tekstilciyim, tekstil işiyle zaten uğraşıyordum. Usta makineciydim. İşi biraz daha büyüterek kendi işimi kurmaya karar verdim ve KOSGEB’e başvurdum, olumlu dönüş alınca da kendi işimi kurdum. Daha da ileriye yönelik hedeflerim var. Hayırlısıyla bir adım attım.” dedi.

“KOSGEB’TEN CİDDİ BİR YARDIM ALDIM”

Zat, KOSGEB’in yardımları sayesinde buralara geldiğinin altını çizerek; “KOSGEB’ten ciddi bir yardım aldım. Kendi makinamla bu işi yapıyordum, iki makinayla bu işi dönüşümlü yapıyordum ama aldığım talebe yetersiz kalıyordum. KOSGEB’e başvurduktan sonra talebe yetişebildim, KOSGEB’e başvurmadan önce eleman çalıştırma şansım da olmuyordu, artık var.” diye belirtti.

Yaz kış fark etmeksizin mayo ürettiğini kaydeden Zat, “ Şu anda beş kişi çalışıyoruz Ayrıca fazladan gelen elemanlar var, yedi kişi oluyoruz. Sezona göre değişmiyor ürünler, mayo yaz kış sürekli var. Yaz kış sürekli aynı ürünleri üretiyoruz. Şuan dört bin ürün verdik elimizde de üç bin ürün daha var, bu şekilde ilerliyoruz. Dışarıya mal yollamıyorum ama çalıştığım firma yolluyor.” şeklinde konuştu.

Tekstilci ve Usta makinacı olan Sengül Zat, gelecek hedefinin kendi markasını kurmak olduğunu söyledi.