“24 Kasım Öğretmenler Günü”, dün, tüm yurtta olduğu gibi Keşan’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören, saat 09.00’da, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Atatürk ve Türk milli eğitimine hizmeti geçen, şehit olan ve ebediyete intikal etmiş öğretmenler anısına saygı duruşuna bulunulmasıyla devam eden tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, okul müdürleri ve birer öğretmenden oluşan grup, saat 09.30 sıralarında, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı ziyaret etti.

24 KASIM PROGRAMI…

Kutlama törenleri, Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Salonu’nda devam etti.

Tören, saat 10.00 sıralarında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Osman Başak yaptı.

BU DAVA KUTLU, UMUTLU, MUTLU OLACAK

Öğretmen olmanın sevinci ve coşkusu içinde bulunduğunu belirten Başak, “Aylardan kasım ve hazanı iliklerimize kadar hissederken yol almaya devam ediyoruz. Ateşli yüreklerimiz atıyor soğuklara inat edercesine buraya gelmişiz. Bir ateşim var unutmayalım irfan ateşi. Canlansın diye bir odun atıyoruz burada her gün ateşimize. Bu dava kutlu, bu dava umutlu, bu dava mutlu olacak. Yeter ki göreve başladığımız o ilk günkü şevkimizi, heyecanımızı hiç yitirmeyelim. İrfan ateşinden uzak kalmayalım. Eğitim semalarında ışıldayan bir yıldız, aydınlığıyla etrafına ışık saçan güçlü iradesiyle anlamlı ülküsü ve büyük idealleri ile eğitim alanında umut kaynağı olan öğretmenlerimiz sizler olacaksınız.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik mesleğinin bir inanç ve ideal işi olduğunu dile getiren Osman Başak, “Öğretmenlik mesleği; birleştirici, bütünleştirici ve geliştiricidir. Öğretmen özverilidir. Daha başka bir tanımla bir gönül işidir.” dedi.

Başak’tan sonra genç öğretmenler adına konuşmayı da Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili Öğretmeni Songül Eser yaptı.

ESER: İLMİ MEŞALE, BİLGİYİ KLAVUZ EDİNDİK

Eser konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Bugün bu onurlu mesleğin başında olan ben ve arkadaşlarım, bu kutsal yolda yürümeyi kendine vazife bilen birer gönüllüyüz. Sevgili öğrenciler, bu yolda ilerlerken, ilmi meşale, bilgiyi kılavuz edindik. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Gelecek gençlerin, gençler de öğretmenlerin eseridir.’ Gençliğimizden ve mesleğimizden aldığımız cesaretle bizler sizi, sizler de geleceğimizi şekillendireceksiniz. Bu noktada sizlere güveniyor, yürekten inanıyoruz. Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar, gibi aydınlık olsun.” 

Program, kürsüye davet edilen Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan’ın konuşmasıyla sürdü.

Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu aktaran Erarslan, öğretmenlerin, öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, öğrencilerin hayatları boyunca kendilerine gereken donanımları kazanmalarına yardımcı olan kutsal bir mesleğin mensupları olduğunu söyledi.

ERARSLAN: KENDİMİZİ YENİLEMEMİZ, GELİŞMELERİ TAKİP ETMELİYİZ

“Öğretmenler öğrencilerine bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren ve değerlendirme alışkanlıklarını kazandıran kişilerdir.” diyen Erarslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmenler olarak sorumluluğumuzun büyük olduğu bir gerçektir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda kendimizi yenilememiz, gelişmeleri takip etmemiz gerekir.

Belirtmiş olduğum sebeplerden ötürüdür ki, öğretmenler günü fedakâr öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin hatırlandığı bir gün olmalıdır.

Bu duygularla memleketimize üstün hizmetleri geçmiş olan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenler günümüz kutlu, geleceğimiz umut dolu olsun.”  

Törenin son konuşmasını Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı yaptı.

MEDENİYET YARIŞINDA EN ÖNEMLİ GÜÇ ÖĞRETMENLERDİR

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı veriliş günü olan 24 Kasım'ı, aynı zamanda “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını bildiren Dınkırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.

Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize en içten saygılarımı sunuyorum.”

Bekir Dınkırcı konuşmasından sonra yıl içerisinde emekli olan Emine Çelem’e hizmet şeref belgesini verdi.

Törende; ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan Öğretmenler Günü konulu şiir yarışmasında birinci olan eserlerin okunmasına geçildi.

Şiirlerin okunmasından sonra ilkokullar 1.si Anafartalar İlkokulu öğrencisi Ayça Güler’e hediyesi Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ortaokullar 1.si Yenimuhacir Ortaokulu öğrencisi Nilay Ezgi Kaya’ya hediyesi Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik, liseler 1.si Selin Kaya’ya da hediyesi Keşan Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından verildi.

Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Benim Adım Öğretmen” adlı oratoryo sunumuyla devam eden program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin meslek yeminini etmesi ve ardından Müzik Öğretmenli Hüseyin Tansu Kırcıoğlu yönetiminde Öğretmen Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.