HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Gürcan Kılınç, pandemi sürecinde bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sağlık, ekonomi ve turizm başta olmak üzere her sektörü etkilediğini belirterek, “Sağlıkta yaptığımız alt yapı ile hiç şüphesiz biz her türlü imkanı sağladık. Salgının kasıp kavurduğu 2020 yılından buyana  diğer ülkeler küçülürken biz yüzde 1,8 büyüdük. Büyümeye de devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte devletimiz tedbirlerini önceden alarak kısa zamanda sağlık alanında birçok şehir hastaneleri inşa ettik. Türkiye dünyada ihracat rekorları kırıyor ama ne hikmetse dövizimiz varken cari açığımız azalırken inanılmaz derecede kurlarla ilgili bir spekülasyon ve algı oluştu. Bu döviz oyunlarına, manipülasyonlara ezdirmeyeceğiz. Fırsatçılara da fırsat vermeyeceğiz. Onun için bazı tedbirler alındı. Etkisini görmeye başladık. Kimsenin bu ülkeye manipülasyon yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımızın yanında olmaya da devam edeceğiz. Ve ne diyoruz, ‘Güçlü devlet, güçlü Türkiye” dedi.

VATANDAŞIMIZI DA MAĞDUR ETMELERİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bu süreçte sadece sağlıkta değil eğitimde, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda, sanayide dış politikada tüm dünyada her alanda önemiyle güçlü adımlara imza attıklarını ifade eden Kılınç, “Bu adımları somut olarak zaten vatandaşımız sizler görüyor, izliyor, yaşıyorsunuz. Bugün muhalefet yapacak gün değil, bugün siyaset yapılacak gün değil, bugün vatandaşı zora sokacak gün hiç değil! Bugün birlik olma günü, bugün fırsatçılara karşı göğüs germe günüdür. Devletimize inanın, ne kadar güçlü adımlar atıldığına, milletin, vatandaşın yanında olduğuna bütün çabalarımızın sadece millet ve Türkiye’miz olduğuna inanın. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizler de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün kendi makinalarımızı, kendi uçaklarımızı ve otomobillerimizi biz üretiyoruz. Önceden dışarıdan ithalat ve ihracat yaparken geldiğimiz konumu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Yerli ve milli üretim yapıyoruz. Güçlü devlet, güçlü Türkiye. CHP’li zihniyet, yapmayın bu kadar büyümeyin, eskiden kuyruk sıraları vardı, vatandaş bunlarla yetiniyordu, çivi bile çakmayın diyen bir siyaset anlayışını biz bilmiyoruz, tasvip bile etmiyoruz. Vatandaşımızı da mağdur etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Daha güzel yarınlar için işte biz buradayız” diye konuştu.

ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK

Gürcan Kılınç, artık eski Türkiye’nin olmadığını dile getirerek, “Artık karşınızda Cumhurbaşkanımızdan, muhtarına kadar 2023 hedeflerine kitlenmiş, 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. AK Parti iktidarı olarak 20 yılı aşkındır güçlü adımlar atan bir devlet olarak milletimize hizmet eden bir devlete sahibiz. Birileri çıkıp açıklama yapıyor, ‘battık bittik’ Birileri çıkıyor, ekonomi reform paketlerinin yanlış olduğunu savunuyor. Birileri çıkıyor ‘erken seçim olsun, seçim olsun’ diyor. Ülke umurlarında değil. Çözüm önerileri yok ve projeleri yok. Bizim kaybedecek vaktimizde yok, bizim gidecek başka ülkemiz yok, başka Türkiye yok. Buna yine milletimiz karar verecek. Ve bizim milletimiz her şeyi görüyor. Daha refah ve güçlü bir Türkiye inşa ettik. Bugün güçlü Türkiye’miz nereden nereye geldi. Başaramayacaksınız. Yıllarca bu ülkeye ne darbeler yapmaya çalıştılar ama devletim, hükümetimiz bunlarında üstesinden geldi, gelmeye de devam edecek. Şimdide ekonomiden darbe yapmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar. Eski Türkiye yok. IMF’ye yalvaracak bir Türkiye hiç yok” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KABİNE TOPLANTISINA DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısındaki açıklamalarına değinen Kılınç, “Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekten zorlanan ihracatçı firmalara doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı % 10 indiriyoruz. Bireysel emeklilik sistemimizin devlet katkısı oranını yüzde 5 daha arttırarak yüzde 30’a çıkarttık. Asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olması uygulamasını tüm çalışanlarımızı da kapsayacak şekilde genişlettik. Çok kıymetli gençlerimize burs ve kredi ödemelerini de önümüzdeki yıl lisans öğrencilerin de 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkarıyoruz. Memurlarımızı da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz. Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katanların cenneti olmayacak. Ülkemizde yatırımlara engel olacak, istihdamı azaltacak, üretimi düşürecek, ihracatı engelleyecek hiçbir adımın atılmasına müsaade etmeyeceğiz. Artık bu ülke sıcak para rüyasıyla avutulup ekonomisi asıl ihtiyaç duyduğu atılımlardan uzak tutulan bir ülke olmayacak. Her kim kur spekülasyonu, fahiş fiyat ve faiz baskısıyla ülkemizi geçerliliği kalmamış ekonomi modelleriyle yolundan döndürebileceğini sanıyorsa yanılıyorlar” dedi.