SONGÜL KONAR

Aksal, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Kovid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığını söyledi.
Kanunun çalışma hayatından tarımsal üretime, mal ve hizmetlerin fiyat artışlarından Türkiye Varlık Fonu'na kadar birçok alanda düzenlemeleri hayata geçireceğini vurgulayan Aksal, teklifin kanunlaşmasıyla ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 lira destek sağlanacağını açıkladı.
Hazine ve belediye taşınmazları ile milli parklar ve Orman Genel Müdürlüğü taşınmazlarına ve izinlerine ait borçların, KYK kredi borçları, belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ödemeleri ve sosyal sigorta prim ödemeleri gibi devlet alacaklarının da 3 ay süreyle erteleneceğini ifade eden Aksal, “Devlet üzerine düşeni yaparak, bu zor günde vatandaşının üzerindeki yükleri hafifletmektedir. Vatandaşımızın da devletine, hükümetine sahip çıkarak bu zor günleri birlik ve beraberlik ruhuyla atlatılmasını temin edeceğine inancım tamdır” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN VE BİZE GÜVENMEYE DEVAM ETSİN”
Milletvekili Aksal, şunları kaydetti: “Kovid-19 salgını aldığımız tedbirlerden daha güçlü değil. Vatandaşlarımız AK Parti'ye ve hükümetimize güvenmeye devam etsin. Dünyanın çok büyük bir sınavdan geçtiği, kazananın geleceği şekillendirecek güç olacağı bu dönemden Türkiye alınan tedbirler ve vatandaşımızın sağduyusuyla güçlü çıkacaktır. Bu süreçte AK Parti olarak birçok alanda önemli düzenlemeleri, uygulamaları hayata geçirdik. İşten çıkarmalar 3 ay yasaklandı, işveren 3 aylık süreyi geçmemek üzere işçi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilecek. Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilere ile 15 Mart 2020'den sonra iş sözleşmesi feshedilen ve işsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçilere aylık 1177 lira destek verilecek. Konutlarla, faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin su faturası borçları da belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilecek. Ayrıca yükseköğrenim kredi borçları üç aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gerekenlerle sınırlı kalmak üzere başvuru şartı aranmaksızın üç ay ertelendi. Vatandaşlarımız müsterih olsun ve bize güvenmeye devam etsin. Bir süre daha evde kalmaya devam etsin, bu zor günleri birlikte aşacağız.”