HABER MERKEZİ

Hangi ayların ikinci el araç almak için avantajlı olduğu bilgisini veren Aktaş, şunları söyledi: “Ocak ve şubat aylarında araba kampanyaları devam ettiğinden piyasa hareketli değildir. Hem alımlarda hem de satışlarda en canlı aylar mart, nisan ve mayıstır. Yazın bitişine denk gelen eylül ayında, araç piyasasında hareketlilik yoğun yaşanır ve ekim ayında da bu canlılığın etkileri görülür. Yılsonu araba kampanyaları kasım ve aralık aylarında yapılır. Fakat yeni modellerin yakında çıkacak olması nedeniyle bu aylar aynı zamanda bir bekleyiş dönemi olarak da geçebilir.”

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINI DİKKATLE İNCELEYİN

ÖTV zammından ikinci el araç piyasasının etkilenmeyeceğini ifade eden Göksel Aktaş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “İkinci el araç piyasasındaki fiyatları belirleyen faktörler çok çeşitli. Örneğin ÖTV zammından ikinci el araçlar etkilenmeyeceği için ikinci el piyasasında canlılık olacağı aşikar. Ayrıca piyasa koşulları dönemsel ve günlük hareketlerden etkileniyor olsa da sizin ne zaman bir arabaya ihtiyacınızın olduğu da önemli bir parametredir. Avantajlı fiyatlarla ikinci el araba satın almak istiyorsanız acele etmeyin ve ikinci el otomobil piyasasını dikkatle inceleyin. İkinci el otomotiv piyasası dönem dönem yapılan vergi indirimlerinden de etkilenir. Bu indirimler yaklaşık iki hafta sonra piyasa değerlerine yansımaya başlar. Uygun fiyatla ikinci el araba almak için söz konusu indirimleri takip edebilirsiniz.”

FAİZLER DÜŞÜNCE ARABA FİYATLARI YÜKSELİR

Aktaş, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Faizlerle birlikte araç kredisindeki düşüşler de araba alırken dikkat edilen etkenlerdir. Genellikle faizler ve araba fiyatları arasında ters orantı vardır. Faizler düşünce araba fiyatları yükselir. Bu da arabanın toplam tutarında pek bir değişiklik olmayacağı anlamına gelir. Bazı arabalar performanslarıyla bazıları düşük yakıt tüketimi ile bazıları geniş bagaj hacimleriyle bazıları ise düşük fiyatları ile ön plana çıkarlar. Bir araç bu ve bunun gibi tüm özelliklere aynı aynda sahip olamaz. Sizin önceliklerinize hitap eden arabayı seçmek önemlidir.”