AYŞİN SEÇİL GEZER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’nin konuyla ilgili açıklamaları basından okuduklarını dile getiren Aktaş, sistemin açılmasının esnaf açısından olumlu olacağını söyledi. 

İzmir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özgener’in Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ziyaretinde konunun gündeme geldiğini belirten Göksel Aktaş, “Yaşanan gelişmeler esnaf açısından önemli. Noterler Birliği’yle gerekli imzaların atılmasının ardından ülke genelinde sistem devreye girecek. Biz esnaflar notere gitmeden aracın hacizli olup-olmadığını sorgulayabileceğiz. Bu durum biz esnaflara rahat bir nefes aldıracak. Sahibinden araç alırken aracın hacizli olup-olmadığını bilemiyoruz. Sadece notere gidip öğrenebiliyoruz. Sistemin açılması büyük kolaylık getirecek.” 

GEREKEN ÖNLEMLERİN ALINMASINI BEKLİYORUZ

Açıklamasının sonunda sektörde yaşanan haksız rekabete dikkat çeken Aktaş, “Galerici esnafı sattığı araç başına vergisini ödüyor. Diğer yanda ise internet üzerinde vergisiz araç satanlar var. Bunlar haksız rekabete neden oluyor. Bu konuda da gereken önlemlerin alınmasını bekliyoruz.”