HABER MERKEZİ

Aktaş, döviz kurlarının yükselmesi ve 0 kilometre araçların fiyatlarının 2. el araç piyasasına etki ettiğini kaydederek, şu anda araç almanın tam zamanı olduğu ve yaz mevsiminde fiyatların artacağını söyledi. 

Galericilerin ellerinde kış mevsiminden kalmak araçların bulunduğunu belirten Göksel Aktaş, “Bu araçların fiyatları hâlâ uygun. Araç alacak vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirmeli. Sıfır kilometre araçlar ile ikinci el araçlar arasındaki fiyat aralığı giderek açılıyor. Bu durum talebin doğrudan ikinci ele kaymasını neden oluyor. Sıfır araç ile 2-3 yıl kullanılmış araçlar arasından fiyat farkı küçümsenmeyecek kadar fazla. Bu döviz kurlarındaki yükselmeden kaynaklanıyor.” 

FİYATLAR CAZİP

Kış dönemi ile bahar ve yaz döneminde fiyatların piyasaya göre değiştiğini dile getiren Aktaş, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Vatandaşlar artık bilinçli şekilde fiyat araştırması yapıyorlar. Araç satışlarının yapıldığı web sayfalarından veya piyasalara göre aracın değerini belirleyebiliyor. Sıfır araç fiyatları da bayilerin internet sitelerinde yayımlanıyor. Bunları göz önüne alarak fiyat konusunda değerlendirme yapıyor. Şu an ikinci el araç almanın tam zamanı. Önümüzdeki günlerde sıfırla ikinci el araçlar arasındaki fiyat farkı azalabilir. Araç alma karanını erteleyenler için fiyatlar şu anda cazip. Piyasada fiyatlar hâlâ düşük. Vatandaşlarımız ne kadar erken araç alırsa o kadar karlı olacak. Fiyatlar yazın artacak.”