SONGÜL KONAR

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Başkanı ve Özkaya Kuyumculuk Sahibi Orkun Özkaya yaptığı açıklamada; altın sektörünün durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“KORONAVİRÜSÜNDEN DOLAYI ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELİŞE GEÇTİ”

Altın sektöründe yaşanan durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkaya, “Koronavirüsünden dolayı altın fiyatları da yükselişe geçti. Özellikle onsta baya hareketlilik var. Fiyatlarda aşağı yukarı oynamalar oluyor. İç piyasada doların yükselmesi altın yükselişinde de ekstra pozitif yansıdı” dedi.

“HEM ÇALIŞANLARIMIZ HEM DE MÜŞTERİLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN BELİRLİ SÜRELERDE AÇIK KALACAĞIZ”

Koronavirüsü nedeniyle işyerlerinin kapalı olmasından etkilendiklerini ifade eden Özkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Korona nedeniyle işyerlerimiz geçici bir süreliğine kapalı. Dolayısıyla altın almak, altınını bozdurmak, bizden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Alınan karar kaymakamlığımız tarafından alındı, saygı duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde kısıtlı sürelerde açık kalmaya devam ederiz. Hem çalışanlarımız hem de müşterilerimizin sağlığı için belirli sürelerde açık kalacağız.”

“TEDARİK SÜRESİNDE SIKINTILARIMIZ OLACAK”

Altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini dile getiren Özkaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Belirsizlikler devam ettiği sürece altın fiyatlarında da yükselmeler olacak. İhtiyacı olan, elinde altını varsa mecburen satıyor. Belli fiyatlardan alıp, şu an yükseldiğini görenler için de tam bir satım fırsatı oluyor. Büyükşehirlere gidiş-gelişler yasaklandı. Bizim de tedarik süresinde sıkıntılarımız olacak. Genel olarak durumu idare etmeye çalışıyoruz. Umarız bu günleri en kısa zamanda atlatırız. Herkese sağlıklı günler diliyorum.”