Alkan Kuyumculuk’tan Metin Yaraman, dün yaptığı açıklamada; altın sektöründe yaşanan hareketliliklerle ilgili olarak hem bazı değerlendirmelerde bulundu hem de yatırımcılara çeşitli öneriler sundu.

“DÜĞÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ ÇEYREK ALTIN”

Altın fiyatlarının düşmesinin alım gücünü artırdığını belirten Yaraman, “Fiyatların düşmesiyle birlikte ziynet altına ve bileziğe olan talepte artış yaşandı. Altının mevcut fiyatlarında seyretmesinden memnunuz. Çünkü fiyatın normal bir düzeyde olması alım gücünü etkilemektedir. İnsanların alım gücü iki yıl öncesine göre daha iyi seviyelerdedir. Düğün sezonu olması nedeniyle, çeyrek altın satışlarında artış yaşanmıştı. Fakat altındaki fiyat artışı nedeniyle, insanların tercihi çeyrek altın değil; gram altın olmaya başlamıştı. Şuan itibariyle, fiyatların makul düzeyde olmasından ötürü insanların yaptığı düğün alışverişlerinde çeyrek altın yeniden tercih edilmeye başlandı. Bunu da, sektör açısından olumlu buluyorum.” dedi.

“HİNDİSTAN DÜĞÜNLERİ, DÜNYA ALTIN PİAYASINI ŞEKİLLENDİRİYOR”

“Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altına olan talebin artacağı ve fiyatların artacağından bahsediliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Metin Yaraman, şöyle dedi: “Altının sert iniş ve çıkış yapması bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Altının belli bir seyirde yükselişe geçmesi yatırımcıyı da, yatırım yapması için olumlu yönde etkiler. Altın fiyatları, dünyada yaşanan bir takım gelişmelere göre değişiyor. Fiyatların düşmesi ya da artmasının Türkiye’yle ilgilisi yok. Ancak, Hindistan’da başlayan düğünler dünyadaki altın fiyatlarını az da olsa etkilemektedir. Hindistan’da altın sarfiyatı çok fazladır. Bir düğünde en az 40-50 kg altın takılır. Ülkemizde düğünlerde takılan altınlar, dünya piyasasını etkileyecek durumda değil. Şu anda altın fiyatlarında yaşanan artış düğünlerle ilgili değil; darphanenin mal vermemesinden kaynaklıdır.”

“ALTIN, YATIRIMCININ KARA GÜN DOSTUDUR”

Yaraman sözlerini şöyle tamamladı: “Altın sektörünün 30 yıldan bu yana içerisinde yer alıyorum. Ve altının yeniden eski günlerine döneceğine inanıyorum. Altın çok değerli bir madendir. Yatırımcıyı uzun vadede üzeceğini düşünmüyorum. Altın yatırımcısına kazandırmaya devam edecektir. Altın, yatırımcının her zaman kara gün dostudur.”