SONGÜL KONAR

Keşan'da kuyumculuk yapan Tarık Özbek, altın fiyatlarındaki anormal artışların hem düğün sahiplerini hem de düğünde altın takacak davetlileri üzdüğünü söyledi. 

“ALTIN FİYATI PSİKOLOJİK SINIR OLAN 400 TL’YE ULAŞTI”

Çeyrek altının düğünlerde asılmak için fazla pahalı olduğunu, onun yerine gram altın takılmaya başlandığını ifade eden Özbek, şunları söyledi: “Düğünler bazı kısıtlamaların uygulanması ile yeniden başladı. Açık havada yapılan düğünleri de görüyoruz. Düğünlerin bizi ilgilendiren kısmı, altın alışveriş kısmı. Altın fiyatlarındaki anormal artışlar hem düğün sahiplerini hem de düğünde altın takacak davetlileri biraz üzüyor. Altın fiyatı psikolojik sınır olan 400 TL’ye ulaştı. Geçtiğimiz hafta çeyrek altın 640 TL idi, şu an 655 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın artık düğünlerde asmak için fazla pahalı oldu, onun yerine gram altın takılıyor. Gram altında 375-380 arasında alınıyor. Şu an ons bazında hareketlenme var. Onsun 1815 doları geçmesi ile birlikte altın 400 TL’ye geldi. Asıl endişe onsla birlikte dolarda da artış olursa, altını 420-450 bandında görebiliriz. Bu da çeyrek altını 680-700 arasına getirebilir.”

“AĞIR SETLER YERİNE HAFİF SETLER TERCİH EDİLİYOR”

Bir iki ay için altın almak isteyenlerin biraz daha aşağıya gelmesini bekleyebileceklerini dile getiren Özbek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Artan altın fiyatlarının düğün alışverişlerinde etkilerini çok görüyoruz. Örneğin daha önceden düğün sahipleri 10 bilezik almak yerine 5 bilezik alıyor. Ağır setler yerine hafif setler tercih ediliyor. Hatta set almak yerine beşi bir yerde tercih ediliyor. O da alışverişte uygun olduğu için tercih ediliyor. Şu anda konut faizlerinin düşmesiyle vatandaş altınını bozdurup ev alıyor. Şu ortamda altın satıp yerine bir şey alanlar için altın satılabilir fiyatlarda. Almak isteyenlerde de uzun vadeli düşünenler alabilir ancak. Bir iki ay için altın almak isteyenler biraz daha aşağıya gelmesini bekleyebilir. 380-400 bandında altın yine alınabilir.”