Keşan Belediyesi asansör denetimlerini için UDEM firması ile 2 yıllık protokol imzaladı. Dün saat 14.00’te Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda başlayan imza törenine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi Kontrol ve Koruma Kontrol Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Ayşegül Arslan Aydın ve UDEM Firması Yetkilisi Yücel İşcanoğlu katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Arslan Aydın,  2008 yılında çıkan yasa ile asansör denetimlerinin belediyelere verildiğini belirtti ve bugün de Keşan Belediyesi olarak UDEM Firması ile protokol imzalanacağını kaydetti.

Ayşegül Arslan Aydın’ın ardından söz alan Mehmet Özcan da, kentleşme gereği çok katlı yapıların olması nedeniyle asansör ihtiyacının gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu asansörleri de denetleme yetkisi belediyelere verildi. Bildiğiniz gibi ülkemizde asansör kazaları birçok can kayıplarına neden olmaktadır. Bizler de Keşan Belediyesi olarak asansör denetimleri konusunda daha önce Edirne Makine Mühendisleri Odası ile çalıştık ve protokol imzaladık.2015 yılı için de bakanlığa akredite olmuş olan UDEM Firmasıyla protokol imzalayacağız.

Programda son olarak söz alan Yücel İşcanoğlu, “Denetimlerin yasalar gereği kayıt altına alınması ve bakanlıkla bir bütünlüğün sağlanması kamuoyu yararına olan bir faaliyettir. Keşan’da protokol için firmamızın tercih edilmesi nedeniyle gurur duyuyoruz. Keşan Belediyesi ile ortak bir şekilde asansör denetimlerini halkımıza bir hizmet olarak vereceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Özcan ve İşcanoğlu tarafından 2 yıl süreli denetim protokolü karşılıklı olarak imzalandı.