HABER MERKEZİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinden tüm sektörlerin etkilendiğini, ancak en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu belirten Arıkan, Koronavirüs salgını sebebiyle büyük kayba uğrayan turizm sektörümüzü hareketlendirmek için yurt içi tatil harcamalarında tatil taksit sayısı artırıldı. Daha önce BDDK kredi kartlarında taksitlendirme sürelerini; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on iki aydan on sekiz aya çıkardı. Konuyla ilgili bir adım daha atılmış oldu” dedi.

Arıkan, açıklamasına şöyle devam etti: “Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre hava yolu, seyahat acenteleri ve konaklama için yapılacak taksitlendirme süresi 18 aya çıkarıldı. Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalar ise, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışları ile hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on sekiz ay, olarak uygulanır. Böylece koronavirüs nedeniyle iş hacminde düşüş yaşayan turizm sektörümüz uzayan taksit imkanıyla daha fazla misafir ağırlayabileceğini düşünüyorum.”

“TANITIMLARDA ÖNE ÇIKAN ÜLKENİN DENİZLERİ, GÜZELLİKLERİ DEĞİL, HİJYEN VE SAĞLIK”
Salgının tamamen sona ermesinin ardından turizm sektöründe çok büyük bir patlama beklendiğini ifade eden Arıkan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sağlık ve hijyen odaklı yaklaşımların müşteriye sadece tatil beldeleri ya da tatil alanlarında sunulmasından çok, bütünleşik bir sağlık ve hijyen paketi oluşturulması çok önemli. Türkiye, bu anlamda üzerine düşeni hızla ve fazlasıyla yerine getirdi. Yavaş yavaş ülkemizde ve diğer ülkelerde hareketlilik başlıyor, sağlık ve hijyen üzerinden tanıtımlar gerçekleştiriliyor. Şu anda tanıtımlarda öne çıkan ülkenin denizleri, güzellikleri değil, hijyen ve sağlık. İnsanlar tatil seçerken doğası, denizi çok güzel olan yere değil, sağlık anlamında hijyen anlamında en iyi olan yere gidecekler. Bu özellikleri öne çıkaracak stratejiler öne çıkarmalıyız. Salgının tamamen sona ermesinin ardından turizm sektöründe çok büyük bir patlama yaşanabilir.”