AYŞİN SEÇİL GEZER

 Festivallerin Erikli esnafına katkısı olduğunu belirten Ataklı, şunları söyledi: “Esnaf açısından festivaller iyi geçti. Çok kalabalıktı. Tüm esnaf güzel iş yaptı. Erikli bu seneye kadar gördüğü en kalabalık festivaldi. Geçen yıl kalabalıktı ama bu sene daha fazlaydı. Festival anlamında da daha organizeydiler. Onlarda hazırdı, tüm esnaf da geçen seneden eksikliklerini tamamlayıp hazırlanmıştı. Keşan’ın ekonomisi için başarılı bir festival oldu. Sonuç itibariyle iyi bir festivaldi. Sıkıntısız, problemsiz, kavgasız oldu. O kadar gencin geldiği ve alkolün tüketildiği bir festivalde hiçbir sıkıntı yaşanmadı.” 

KOKUNUN FESTİVAL İLE ALAKASI YOK

Erikli’deki lağım kokusunun nedeninin festival olmadığının altını çizen Selçuk Ataklı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gerekli altyapının sağlanamadığı oldu. Tuvalet, duş ve temizlik anlamında hoş geçmedi. Erikli’deki koku festivalden kaynaklanan bir koku değil, arıtmadan kaynaklanan bir kokuydu. Bilmeyen insanlar o kokuyu festivale bağlıyor ama o kokunun festival ile alakası yok.” 

9 GÜNLÜK TATİL YOĞUN GEÇECEK

Kurban Bayramı’nın da yoğun geçeceğini söyleyen Ataklı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “9 günlük tatil yoğun geçecek, umuyoruz ki festival gibi geçecek. Tatilin ardından sezon kapanmaya başlar. Okullar açılacak daha sonra bir hafta daha bayramdan sonra iş yaparız sonra da sezon kapanır.”