Ataklı’dan Yiyecek-içecek sektörüne 1 Haziran’ı beklemeyin çağrısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı, yiyecek ve içecek sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren işletmelerin, 1 Haziran’ı beklemeden fiziksel şartları uygun olan işletmelerde misafir kabul edebilmeleri çağrısında bulundu.

Ataklı’dan Yiyecek-içecek sektörüne 1 Haziran’ı beklemeyin çağrısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı, yiyecek ve içecek sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren işletmelerin, 1 Haziran’ı beklemeden fiziksel şartları uygun olan işletmelerde misafir kabul edebilmeleri çağrısında bulundu.

Medya Keşan
Medya Keşan
21 Mayıs 2021 Cuma 10:16
Ataklı’dan Yiyecek-içecek sektörüne 1 Haziran’ı beklemeyin çağrısı

SONGÜL KONAR

Tam kapanma sonrası Kademeli Normalleşme Tedbirleri çerçevesinde hayata geçirilen uygulamalara yönelik açıklama yapan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı, “Tüm dünyada ve ülkemizde bir yılı aşkın süredir etkisini gösteren Covid-19 salgını sosyal hayat ve ekonomi üzerinde etkilerini şiddetli bir şekilde göstermeye devam ediyor. Ülkece tam kapanma tedbirlerinden yeni çıktığımız bu dönemde açıklanan Kademeli Normalleşme Tedbirleri kapsamında halen yiyecek-içecek alanında faaliyetlerini sürdüren işletmelerimiz, belirli saatler arasında gel-al ve paket servis şeklinde hizmet veriyor. Bölgemizin önemli gelir kaynaklarından olan turizm sektörünün önemli bir ayağını oluşturan yiyecek-içecek işletmeleri, kapalı kaldıkları bir yılı aşkın süre sonrasında tükenme noktasına geldi. Bu süreçte bu işletmelerimiz aksi bir açıklama yapılmaması nedeniyle tüm planlarını 17 Mayıs Pazartesi günü açılacakları üzerine yaptı. İşletmelerde çalışacak personellerden, kullanılacak gıdaya kadar tüm hazırlıklar 17 Mayıs Pazartesi gününe göre yapıldı. Diğer taraftan bir çok işletmemiz zorlu geçen bu sürece rağmen tamirat ve tadilat işlerini de bu tarihe göre planladı. Bir çok işletmemiz, ellerinde ki son paralarını misafirlerine kaliteli hizmet sunabilmek için bu işlere ayırdı. Bu kapsamda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 1 Haziran Salı gününü beklemeden, yiyecek-içecek işletmelerinin açık alanlarında pandemi tedbirleri olan hijyen ve mesafe kurallarına uyarak, HES kodu ve ateş ölçümü yapılarak haftanın her günü saat 20.00’a kadar misafir kabul edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol