AYGÜL KONAR

Keşan’da tezgâh açan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası üyesi bazı esnaflar, sektör sıkıntılarından bahsederek, 6 haftadır tezgâh açamadıklarını, maddi açıdan zor durumda olduklarını belirtti.

“MEYVE-SEBZE TEZGÂHLARI AÇILIYOR AMA BİZDE HİÇBİR ŞEY YOK”

Giysi sektöründe esnaflık yapan Recai Köseler, 6 haftadır tezgâh açamadığını ifade ederek, maddi açıdan zor durumda olduklarını belirtti. 

Köseler, açıklamasında, sıkıntılarının olduğunu ve hiçbir yerden destek alamadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Evimizin kirasını bile ödeyemiyoruz şu anda. Meyve-sebze tezgâhları açılıyor ama bizde hiçbir şey yok. Tezgâhlarımız kapandı. Kimse de bir şey söylemiyor. Tezgâh açmadığımız zamanlarda kira ödemiyoruz ama onları da öteleme yaptılar. Bir zaman sonra onu da isteyecekler. Mal alamıyoruz. Elimizde kışlık mallar kaldı. Yazlık almaya gidemiyoruz zaten. Alsak bile tezgâhı açamıyoruz. Sermayemiz kışlıklarda kaldı. O kışlık ürünleri paraya döndürmemiz lazım ki yazlık ürünler alalım. Kredimizi, kiramızı ödeyemiyoruz. Elektrik falan hepsi duruyor şu anda. Hayat durdu. Temennimiz bir an önce hayatın normale dönmesi. Herkes işine, gücüne dönsün bir an önce.”

“BİZ DE TEZGÂHLARIMIZI AÇMAK İSTİYORUZ”

Ömer Üçoklu da, giysi esnafı olarak durumlarının kötü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yetkililer bir an önce esnafa yardım etmeli. Biz de tezgâhlarımızı açmak istiyoruz. Ceplerde bir şey kalmadı. Odalar Birliği nefes kredisi ortaya sürdü. O da yanılmıyorsam Ticaret Odası’na üye olanlara. Bizim gibi tuhafiyeye üye olanlara değil. Nasıl olacak bilmiyoruz. Biz esnaf kefaletinden para alıyoruz. Esnaf arkadaşlarla paramızı aldık. Onunla şu anda idare etmeye çalışıyoruz. Kışlıklar elimizde kaldı. Yazlıkları almamız gerekiyor ama nasıl alacağız onu da bilemiyoruz. Bu çektiğimiz krediyi zaten ihtiyaçlar için kullanıyoruz. Esnaf Kefaletten çekilen 25 lirayı ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz ama işler açıldığında kredi mi ödeyeceğiz, tezgâhımıza mal mı alacağız bilmiyoruz.”