AYŞİN SEÇİL GEZER

Kendi grubundan bağımsız adaylıktan çekilme kararı ve nedenlerini Balcı, şu şekilde anlattı: “Kısa bir süre önce Keşan TSO kendi grubumdan bağımsız aday olarak seçimlere katılacağımı söylemiştim. Bu konuda kendi grubumu kurup bugüne kadar çok yol aldığımı söylemek isterim. Fakat kendi grubumu başka gruplar tarafından rahatsız edilmemeleri ve deşifre olmamaları anlamında açıklamadım seçimlerle kısa bir süre kaldığında açıklamayı düşünmüştüm. İyi ki de öyle yapmışım. O zaman da söylediğim gibi bu yola çıkarken hiçbir zaman koltuk sevdamın olmadığını söylemiştim. Ben Necmettin Balcı olarak 40 yıla yakındır ticaretle uğraşan bir iş adamıyım. Dişimle, tırnağımla, dürüstlüğümle yalnızca değerli müşterilerimin desteği ile mesleğimde gelinebilecek en güzel yere geldim ve Allah’ıma şükür olsun ki zirvemi korumaktayım. O zaman da söylemiştim. Keşan TSO seçimlerine grubumdan bağımsız katılacağımı söylediğimde tek sebebim yeni seçim listelerine baktığımda üçüncü dönemi geride bırakıp ‘bir daha seçimlere katılmayacağım’ deyip de tekrar aday olan arkadaşlar haricinde daha önce iki, üç ve dördüncüye Meclis Üyesi gösterilen kişileri gördüm. Bunların yerine Genç-Dinamik sözünün arkasında duran daha önce Keşan TSO odasında görev almayan genç iş adamları ve iş kadınlarımıza önemli görevler verilmesinin daha uygun olacağını söylemiştim. Sanırım biraz da olsa buna katkı sağlamış oldum.” dedi.

ÖRNEK BİRER İŞ ADAMI OLARAK ANILSINLAR

Daha öncesinde gerek yerel gazetelerde gerek radyo programında iki-üç dönem görev alan ve aday olan arkadaşlara sorular yönettiğini ifade eden Balcı, “Cesareti olan biri çıkıp anlatsın, diğer üyeler de bilsin. ‘Biz işimizi gücümüzü bırakıp soğuk-sıcak demeden dükkân dükkân gezip oy istiyor ve vaatlerde bulunuyoruz. Bunu da hiçbir menfaatimiz yok tamamen spor olsun, gönüllü olarak yapıyoruz. Veya şu tarz kazancınız olabilir herkes sizleri tanır ticari hayatınız artar, giremeyeceğiniz yerlere daha rahat girersiniz’ desinler. Böyle bir şey yok ise birazcık gururları var ise bu arkadaşlar seçime girmekten vazgeçip gençlerin önünü açsınlar, örnek birer iş adamı olarak anılsınlar. Adaylıktan çekilmeye karar vermemin birinci nedeni; insanların söylemleri ile eylemleri birbirini tutmalı. Ben bu yola çıktığımda tek Sarı Liste var idi. Şimdi ise Kırmızı Liste de var ve kendi grubumdan (seçime katılacak her iki listeden) genç kardeşlerim var, çekilip onların önünü açmalıyım. İkinci nedenim ise kendi grubumdan üyelerimin büyük desteğini alarak seçimde iddialı görünmeme rağmen, komitelerin çoğunluk olan her iki listeden tek başınıza kazansanız bile görev yapmanızın zorluğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH GÜZEL ŞEYLER OLUR

Bu güne kadar tarafsız olarak yanlış gördüğü konularda eleştiri yaptığını, bundan sonraki dönemde de kazanan hangi grup olursa olsun yanlış ve eksik gördüğü konularda kimseden çekinmeden, cesurca eleştiri yapacağını kaydeden Balcı, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu durum esnafımız için güzel şeyler yapıldığını görene kadar devam edecek. İnşallah güzel şeyler olur. Bugüne kadar kendi grubumdan komite üyelerimize desteğini esirgemeyen Keşan Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine çok teşekkür ediyorum. Umarım bugüne kadarki çalışmalarım ve genç kardeşlerimize örnek olmak anlamındaki bu kararım herkese örnek olur.”