HABER MERKEZİ

Çakmak, bugüne kadar muhasebesini tutan kuruluş ile sözleşme yapmayan basit usul vergi veren esnafa 800 TL’den az olmamak üzere para cezası verileceğini söyledi.

Çakmak’ın açıklaması şöyle: “Keşan'da Beldelerimizde ve Köylerimizde, her ne iş yapıyorsa yapsın hangi esnaf odamıza kayıtlı olursa olsun Basit usul vergi veren esnafımız bu yıl yenilenen basit usul vergi Kanunlarını tam bilememektedirler.

Basit usul vergi veren, esnafımızı devletimiz çıkardığı kanunlar ile desteklemektedir. Basit usul vergi veren esnafımız Devletimizden aldıkları desteklerden memnun olduklarını biliyoruz.

Ancak Devletimiz basit usul vergi veren esnafımıza bu yıl çıkardıkları yeni kanunlar ile belli bir mecburiyetlerde getirdi. Basit usul vergi veren esnaflarımız hangi işi yapıyorsa yapsın muhasebecisine, üyesi olduğu meslek odasına veya hangi serbest muhasebeciye defterlerini tutturuyorsa tuttursun muhakkak vergi dairesinden aldığı internet vergi dairesi şifresi ile birlikte muhasebesini tutan odası veya muhasebecisi ile muhakkak sözleşme yapmak zorundadır.

Basit usul vergi veren esnafımız bugüne kadar muhasebesini tutan kuruluş ile sözleşme yapmadıysa devletimiz bu esnaflarımızı 800 TL’den az olmamak üzere para cezaları ile cezalandıracaktır.

Ayrıca basit usul vergi veren esnaflarımız 26 Ekim 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar iş yerinde kullandığı müşterilerine kesip verdiği fatura-fişleri ile işyerine aldığı malların faturalarını ve masraflarını kira, elektrik su tüp vs. gibi masraf faturalarını 26 Ekim 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar basit usul vergi muhasebesini tutan kuruma, kişiye getirmek zorundadırlar.

Özellikle her esnafımız fiş ve faturalarını günlük kesmek zorundadır. Muhasebecilerine günlük hasılat olarak kestikleri ve müşterilerine keserek verdikleri fişlerini her gün keserek muhasebecisine tam ve eksiksiz teslim etmek zorundadırlar.

Basit usul vergi veren esnaflarımız bundan sonra her ay tüm fatura, fiş evraklarını muhasebecisine getirip vermek zorundadır. İşin ciddiyetinde olmayan esnaflarımız 800 TL'den az olmamak üzere maddi cezalarla cezalandırılacaktır. Esnaflarımızın şu andan itibaren muhasebecilerinin istediği evrakları muhakkak her ayın ilk haftasında getirip vermek zorundadırlar. Zaten işlerimizin çok bozuk gittiği bu kış birde devletimiz tarafından cezalandırılmayalım.

Tüm basit usul vergi veren esnaflarımız geniş bilgiyi üye oldukları oda sekreterlerinden veya muhasebecisinden muhakkak öğrensinler.

Her esnafımız odalarımıza yıllık aidatlarını iki taksitte ödemek zorundadır. 2018 yılının ikinci taksit aidatı 31 Ekim 2018 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar ödenmek zorundadır. Odalara aidatları ve gecikmiş borçlarını, taksitlendirdiği halde ödemeyenlerin işlemleri yapılmayıp belge verilmeyecektir.”