HABER MERKEZİ

Vergi ve Diğer bazı alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği uyarınca;

“Vadesi 31/03/2018 tarihiden (Bu tarih dahil) önce olduğu halde kanunun yayım tarihi itibariyle ödenmemiş olan su, atıksu ve katı atık ücretleri, emlak vergisi, emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, ücret alacakları, yol harcamalarına katılım payı, kanalizasyon harcamalarına katılım payı ve su tesisleri harcamalarına katılma payından oluşan alacaklar, Şubat/2018 dönemine ait ilan ve reklam vergisi kapsama girmektedir.

Bu kanun kapsamında borçluların 31 Temmuz 2018 tarihine (bu tarih dahil) kadar Belediyemize yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Kanun hükümlerine göre yapılandırılan alacak tutarının peşin ve taksitle ödenmesi imkanı getirilmiş ve taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde katsayı uygulanacağı öngörülmüştür.

Madde kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami on sekiz eşit taksitte ödenmesi mümkün olup ilk taksit ödeme süresi 01 Ekim 2018 (30 Eylül 2018 tarihi Pazar gününe rastladığından ) tarihi mesai saati bitiminde sona ermektedir.

Kanunun 9.maddesi hükmü ile azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlenmiş olmakla birlikte 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunmaktadır.

Halkımıza önemle duyurulur.”

  Ayrıca konuyla ilgili olarak bastırılan dokümanların da tüm su abonelerine dağıtılmaya başlanacağı belirtildi.
YAYLA SAHİLİNDE HİZMET NOKTASI 18 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Öte yandan Keşan Belediyesi tarafından Yayla Sahili’ne 18 Haziran 2018 Pazartesi gününden itibaren kurulacak hizmet noktasında tahsilat ve belediye ile ilgili tüm hizmetlerin sezon sonuna kadar hizmet verileceği ve Yayla’daki yazlıkçıların belediye ile ilgili hizmetler için buradan yararlanabilecekleri de açıklandı.