Dükkanlarının açık olmasına rağmen bazı hizmetlerin yasak olmasını eleştiren Özkan, esnafın kan ağladığını ve vatana, millete olan saygılarından ses çıkarmadıklarını, her şey normalken kendilerinin göremedikleri anormali yetkili ağızdan duymak istediklerini söyledi.

NEDİR BU İNAT?

Özkan, yeni normalleşme döneminde berber ve kuaförlerin açılmasını olumlu karşıladıklarını ancak, sektörlerinde bazı yasakların devam ettiğini belirterek, berberlerde sakal traşının, kuaförlerde kaş alma, ağda ve fönün, güzellik salonlarında ciltle ilgili uygulamalarının yasak olması hakkında eleştirelerde bulundu. Özkan, kahvelerin de açıldığını ancak oyun oynamanın yasak olduğunu ekleyen Özkan, “1 Haziran itibariyle ‘normalleşme sürecine girdik’ dediler. Parklar, caddeler insan kaynıyor. Otobüste insanlar yanak yanağa gidiyor. Parti, belediye, kooperatif, dernek gibi resmi kurumların seçimleri de serbesleşti. Bu kadar olumlu serbestliklerden sonra, nedir bu İNAT sakal traşsız berber mi olur, kaş fön ağdasız kuaför mü olur, cild bakımı yapmayan güzellik salonu mu olur oyunsuz kahve mi olur?”  diye veryansın etti.

OTOBÜSTE İNSANLAR YANAK YANAĞA GİDİYOR

Odasına bağlı üyelerin dükkanlarını açtıkları için sevindiğini ancak bazı hizmetlerinin yasak olduğunu dile getiren Özkan, paylaşımında şu eleştirilere yer verdi: “Berber salonlarımız açtılar çok sevindik. Kuaför salonlarınıda açtılar çok sevindik kahvehaneleri açtılar çok sevindiler. Güzellik uzmanları güzellik salonlarına açtılar çok sevindik. Allah razı olsun. Sonra dediler ‘sakal traşı yasak? Kuaföre Kaş alma ağda fön yasak? Güzellik salonlarına ciltle ilgili uygulama yasak? Kahvehane ye oyun yasak?’ 1 Haziran itibariyle ‘normalleşme sürecine girdik’ dediler. Parklar, caddeler insan kaynıyor. Otobüste insanlar yanak yanağa gidiyor. Parti, belediye, kooperatif, dernek gibi resmi kurumların seçimleri de serbesleşti. Bu kadar olumlu serbestliklerden sonra, nedir bu İNAT sakal traşsız berber mi olur, kaş fön ağdasız kuaför mü olur, cild bakımı yapmayan güzellik salonu mu olur oyunsuz kahve mi olur?

ESNAFIM KAN AĞLIYOR

Özkan, esnafın kan ağladığını, seslerinin efendiliklerinden çıkmadığını dile getirerek yetkililere şöyle seslendi: “Sayın yetkililer, lütfen artık üzerimizdeki bu karabulutları çekin. Esnafımızı virüslüymüş gibi anlatanlara yazıklar olsun! Şov amaçlı yapılan yorumlardan bilinçli, bilinçsiz konuşan ağızlardan sıkıntıyı neden bizler çekiyoruz? Esnafım kan ağlıyor. Sesimiz çıkmıyor. Neden? Efendiliğimizden, vatana ve millete olan saygımızdan ama biz de bir aileyiz, bizim de bakmakla sorumlu olduğumuz bir ailemiz var. Lütfen sesimizi duyun artık ya da her şey normalken bizim görmediğimi anormali yetkili ağızdan söyleyin de bilgimiz olsun.”

EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN ESNAF KREDİYİ NASIL ÖDEYECEK?

Özkan’ın paylaşımına yorum yapan bazı oda üyesi esnaf ise şunları söyledi: “Oyuncak olduk ellerinde, aptal ettiler bizi..! Her şey bir kişinin ağzından çıkana bakıyor, canı istemiyor demek ki çalışmamızı. Para kazanıp evimizi geçindirmemizi. Destek adı altında verilen aslında gırtlağa kadar borçlandıran krediyi neredeyse tüm esnaf almak zorunda kaldı. Ödeme süresi yaklaşıyor evine ekmek götüremeyen esnaf krediyi nasıl ödeyecek?”

BU UYGULAMAYI KINIYORUM

Bir başka oda üyesi işe şu eleştirilerde bulundu: “Televizyon binalarında 10’larca berber, 10’Larca bayan kuaförü çalışıyor, onlara neden yasak yok? Kanun sana böyle. Bana böyle olmaz. Hak hukuk bilmemezlik bu. Bu uygulamayı KINIYORUM. Keşan’daki berber çalışamıyorsa, meclisteki, hoteldeki, televizyon binalarındaki de çalışmamalı.” 

BU ESNAFIN YAKASI 2 SENE İLİKLENMEZ

Bar işletmecisi bir esnaf da şu serzenişte bulundu: “Biz ne yapalım başkan, 3 ay oldu hala açılmadık. Bu esnafın yakası 2 sene iliklenmez”