HABER MERKEZİ

“ESNAF, FATURALARINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”

Son dönemde gelen faturaların çok yüksek seviyede olduğunu belirten Gezer, “Esnafımızın elektrik faturaları çok yüksek seviyede gelmeye başladı. Esnafa gelen elektrik faturaları geçmiş aylara göre, 3 kat arttı. Yaşanan artıştan ötürü çok mağdur durumdayız. Esnaf, işlerinin kötü olmasından ötürü faturaları ödemekte zorlanıyor. Yüksek gelen elektrik faturaları konusunda devletimizin bir düzenlemeye gitmesini bekliyoruz. Esnafın kollanmasını istiyoruz” dedi.

“SORUNA ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, ESNAF İŞYERLERİNİ KAPATMAK ZORUNDA KALACAK”

Mutlu Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnaf pandemi sürecinde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadı. Birçok işletme siftah yapamadan işyerini kapattı. İşler tam düzeldi derken, gelen faturalar bizi düşündürüyor. Esnaf, pandemi ve elektrik faturaları arasında sıkıştı. Elektrik faturalarının yanı sıra; doğal gaz faturaları da, çok yüksek seviyede gelmeye başladı. Bu gidişle esnaf borcunu ödeyemeyecek ve elektrikleri kesilecek. Yaşanan soruna çözüm üretilmezse, esnaf işyerlerini kapatmak zorunda kalacak. Birçok esnafımıza kirasından fazla elektrik faturası gelmeye başladı.”

“ESNAFA YÖNELİK DESTEKLER ARTIRILMALI”

Gezer sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafın kullandığı malzeme fiyatlarında, %100 oranında artış yaşandı. Aldığımız sabundan jiletine kadar her şey arttı. Bu durum bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Devletimizin esnafa yönelik destekleri artırmasını bekliyoruz.”