BÜLENT SAYLAM

Geçmişte okuyarak kaderini kendi belirleyen ‘hayatını değiştiren’ o kadar çok insan olduğunu ancak birilerinin soruları çalabileceği hiç kimsenin aklına gelmediğini hatırlatan Bezbaş, FETÖ’nün geçmişte insanların hayallerini çaldığını kaydetti. Bugünlerde aya çıkarak uzay madenciliğinin dillendirildiğini ifade eden Bezbaş, “Solcular bir kaç kötü örnek dışında yaşadığı toplumun sorunlarını kendilerine dert edinirler” diyerek herkesin bildiği ama iktidarın bir türlü kabul etmediği sorunlara çözüm önerilerini sıraladı.

SORULAR ÇALINDI, MERTLİK BOZULDU

FETÖ’nün insanların hayallerini çaldığı yılları hatırlatan Bezbaş, açıklamasına şöyle başladı: “Okuyarak adam olunurdu. Okuyarak kaderini kendi belirleyen ‘hayatını değiştiren ‘o kadar çok insan vardı ki. Herkes sınav sonucuna razıydı. Kimsenin aklından geçmezdi sınavlarda hile yapılabileceği. Sınavları kazanamayan öğrenci suçu kendinde arar, memur kendini suçlar ‘bir dahaki yıla daha iyi hazırlanırım sınavı kazanırım’ diye kendine hedef koyardı. Birilerinin soruları çalabileceği hiç kimsenin aklına gelmezdi. Sorular çalındı, mertlik bozuldu. Soruları çalanlar sözde müslüman dava adamlarıydı sonra o davanın ne olduğu 15 Temmuz’da TBMM bombalanırken ortaya çıktı. Amerika bu tarikatı Amerika’ya hizmet ederken dine hizmet ettiklerine inandırmış. Adamlar polislerimize, sivil halkımıza helikopterlerle bomba yağdırırken bağlandıkları tarikat şeyhinin mucizelerine inanıyorlardı. 

ESNAF SIKINTIDA

Pandemi dönemindeki esnafın sıkıntılarını dile getiren Bezbaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Esnaf sıkıntıda; lokantacı, kahveci, kantinci, servisçi, pazarcı sıkıntıda günlük yevmiye ile çalışan garson, hamal müzisyen açlık sınırına düşmüş. Çiftçi gübre alamıyor, traktörleri haczediliyor. Öğrenciler, öğrenci öğretmen iletişimin o sihirli motivasyonundan uzak kaldılar. Rol model olacak kahramanlar çok ulaşılmaz geliyor gençlere. İnsanlar bir tek şey istiyor şu pandemi döneminde devletim yanımda olsun. Bir kaç ay bize gerçekçi destekler versin ya da bir an önce gerekli önlemleri alarak iş yerlerimizi açsın. Biliyorum eşimle çocuğumla mutlu mesut bir fotoğraf paylaşsam binlerce insan beğenecek ama bu eleştiriyi görmezden gelecek sanacaklar ki kendim için dertleniyorum. Sosyal demokrasi tercihim de koltuk sevdamdan. Solcular bir kaç kötü örnek dışında yaşadığı toplumun sorunlarını kendilerine dert edinirler arkadaşlar. 

SERVET VERGİSİ ALABİLİRİZ

Herkesin bildiği ama iktidarın bir türlü kabul etmediği sorunlara çözüm önerilerini sıralayan Bezbaş, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Şimdi aya çıkmaya hatta uzay madenciliğine ülkemizin Amerika’dan önce başlamasını canı gönülden isteyen bir köy kızanı olarak ay sonu ne olacağıza herkesin bildiği ama iktidarın bir türlü kabul etmediği sorunlara çözüm önerilerimizi sıralayalım: 

1. Ülkemizde bankalarda  210 milyar dolar döviz rezervi olduğuna göre servet vergisi alabiliriz. 

2. Kamu tasarruf eder, bu dönemde hayati önemde olmayan kamu yatırımları ertelenebilir. 

3. Yap, işlet, devret projelerinde dövizle verilen garantiler TL’ye çevrilebilir. Önlemlerle elde kalan tasarruflar da yaşamına son verecek kadar daralmış toplum kesimlerine geri ödemesiz olarak verilebilir. Güzel ülkemin güzel gençleri de evlerine ekmek götürür çocuklarına huzurla sarılabilir.”