Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, her ne sebeple olursa olsun ödenmeyen 2 faturası 40 TL olan elektrik abonelerinin elektriğinin kesilmesini ve aboneliklerinin iptal edilmesini Meclis gündemine taşıyarak, “İçeride güvence bedeli olduğu halde yurttaşların elektriklerinin kesilmesi, aboneliklerinin iptal edilmesi kabul edilemez. Bir de bu yurttaşlardan yeni abone olmaları için güvence bedelinin yüzde 50’si fazladan isteniyor.” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ülkenin referandum tartışmaları altında asıl dertlerinin görünmediğini ifade ederek, elektrik abonelerinin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Bircan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a soru önergesi vererek, “EPDK doğalgaz abonelerinin mağduriyetini çözdü, neden elektrik aboneleri hala mağdur ediliyor?” diye sordu.

Bircan, “Hastalandınız hastanede yatıyorsunuz 2 adet elektrik faturanız geldi ödeyemediniz. İkisinin toplamı 40 TL’yi buldu mu hemen elektriğiniz kesilmekle kalmıyor bir de aboneliğiniz iptal ediliyor.Üstelik zaten sizin şirkette güvence bedeliniz var ve bu rakam 40 TL’nin üzerinde. Buna rağmen iptal edilen aboneliğiniz için, tüm abonelik işlemlerini tekrar yapıyorsunuz ve güvence bedelinin yarısını da fazladan ödüyorsunuz. Bu kabul edilemez.” dedi.

Aynı durumun doğalgaz için de geçerli iken EPDK’nin kararı ile doğalgazda bu uygulanmadan vazgeçildiğini kaydeden Bircan, “Doğalgaz’da bu yanlıştan dönülmüşken, elektrik abonelerinin mağduriyeti bir an önce çözülmelidir.” diye konuştu.

Bircan önergesinde,Elektrik abonelerinin ödenmemiş 2 faturasının 40 TL bulması halinde yaşadıkları abonelik iptali mağduriyetini gidermek için bir çalışmanız var mıdır? Aboneliği iptal edilen tüketiciden tekrar abone olması için güvence bedelinin yüzde 50 fazlasının talep edilmesi uygulamasından vazgeçilecek midir?” sorularının yanıtı aradı.