Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Kadın Girişimciler Komitesi’nin düzenlediği dayanışma gecesinde biraraya gelen ve yılın ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren yaklaşık 50 kadar kadın girişimci, birlik ve beraberlik mesajları verirken, Kadın Girişimciler Komite Başkanı Berrin Tanyolaç “Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

4 Ocak Cuma gecesi Şapçı Prestige Hotel’de gerçekleştirilen geceye, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç ve kadın girişimciler komite üyeleri katıldı.

Kadın Girişimcilerin davetlisi olarak geceye katılan Mustafa Helvacıoğlu, gecenin açılış konuşmasını yaparak, kadın girişimcilerin Keşan TSO’nun en çok çalışan birimlerinden biri olduğunu ifade etti ve kadın girişimcilerin sayısını arttırmak gerektiğinin altını çizdi.

Helvacıoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Odamızın en çok çalışan birimlerinden biri olan kadın girişimcilerimizin yaptığı çalışmalar ortadadır, bu konuda oldukça başarılılar. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden de övgü alıyorlar. Onlara bu çalışmalarından dolayı meclisimiz ve yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde oda birimlerinde daha fazla sayıda yer alarak ve yetkileri genişletilerek kadın girişimcilerimizin bu çalışmalarının karşılığını alacaklarını düşünüyorum. Kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmak istiyoruz. Sadece odamıza kayıtlı olma şartı aramadan Keşan, İpsala ve Enez’de etkin olan, ev hanımı olan, kurumlarda görev yapan kadın girişimcilerimizi bu oluşuma dahil edip bölgedeki bütün kadın girişimcilerimizi bu organizasyonla bütünleştirmek ve yapıyı güçlendirmek istiyoruz. Yine kadın girişimcilerimizle ilgili bir diğer projemiz, yaklaşık 200 kadın girişimcimizi bir araya getirerek, kooperatif modeliyle yapılanan bir yöresel ürün pazarı işletmesi kurmak istiyoruz. 200 kadın girişimcimizin ortak olacağı, yöresel ürünlerin üretilip tanıtıldığı ve satışının yapılacağı bu organizasyon sadece kadın girişimcilerden oluşacak. Bu, Türkiye’de olmayan bir model. Çarşamba günü Keşan’a gelecek olan Sayın Valimize bu proje ile ilgi bilgi verilecek ve destek istenecek. İstihdam kaynaklı bu projeyi de hayata geçirmek ve gerçekleştirmek istiyoruz.”

BERRİN TANYOLAÇ: “BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından konuşan Keşan TSO Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Tanyolaç da, “Bütün kadın girişimcilerimizin huzurunda başkanımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye’nin hiçbir odasında kadın girişimcilere verilmeyen desteği kendileri bize sağlıyor, bu güne kadar her girişimimizi ve her isteğimizi olgunlukla ve özveriyle karşıladı. Onun bu çalışkanlığı bizlere de örnek oluyor. Başarılarının devam etmesini dileyerek kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kadın Girişimciler, konuşmaların ardından hep birlikte akşam yemeği eşliğinde yeni dönemde yapılacak proje ve girişimler üzerine fikir alışverişinde bulundular.