HABER MERKEZİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı üçüncü çeyreğinde Türkiye’nin % 1,6 büyüdüğünü dile getiren Gaytancıoğlu’nun değerlendirmesi şu şekilde:
TÜİK verilerine göre, tarım sektörü % 1, sanayi sektörü % 0,3, ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörü katma değeri yüzde 4,5 artarken, inşaat sektörü yüzde 5,3 azaldı.
“BÜYÜMEDİK, ÇÖKÜYORUZ”

“Büyüme verilerini bir cümleyle ifade etmek gerekirse ekonominin çok zor durumda olduğunun resmi verisi geldi. Büyümedik resmen çöküyoruz. İnşaat ve betona dayalı AKP’nin ekonomi modeli inşaat ile çöktü.”ifadelerini kullanan Gaytancıoğlu, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:“TÜİK’in açıkladığı 1,6’lık bir büyüme, % 1,5’lük nüfus artış hızı dikkate alınırsa durgunlaşma ve daralma demektir. Tarım açısından bakarsak 3.çeyrek üretimin yapıldığı bir dönemdir. Geçen sene aynı dönemde tarım % 3,6 büyümüştü, bu yıl büyüme % 1'de kaldı. Mevsim etkisiyle de tarımsal üretimin en yoğun olduğu bir dönemde % 1 büyüme varsa alarm zilleri çalıyor demektir.”