AYŞİN SEÇİL GEZER

Et fiyatlarında son günlerde artış yaşandığını belirten Çakıcı, şunları söyledi: “Et fiyatlarında yaklaşık yüzde 8 oranında zam yaşandı. Örnek vermek gerekirse; kıymayı 44 liraya satıyorduk ama yeni zamla birlikte 48 liraya satmaya başladık. Kuşbaşı et 46 lira iken, 50 lira oldu. Maliyetler artıkça fiyatlarda da belli oranda ister istemez artış yaşanıyor. Bunda yapılacak bir şey yok.”

İTHAL EDİLEN ET İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Yusuf Cemil Çakıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimiz fiyatları düşürmek adına dışarıdan et ithal etti ve belli marketlerde uygun fiyata satış yapılıyor. Fakat ithal edilen et ihtiyacı ne yazık ki karşılamıyor. Vatandaşımızın ithal ete olan talebi çok fazla olmuyor. Çünkü vatandaş aldığı etin lezzetine de dikkat ediyor. Yerli et her zaman ithalden daha lezzetlidir. İthal et dondurulup satılıyor. Vatandaşımızın çok fazla talep göstermiyor.”

ÜRETİM OLMADAN, ÇÖZÜM ÜRETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

 “Et fiyatlarının düşmesi için et ithal ediliyor, fiyatların düşmesi için ne yapılması gerekiyor?” şeklindeki soruya cevap veren Çakıcı sözlerini şöyle tamamladı: “Et ithal etmek ile sorun çözülmez. Üretim olmadan, çözüm üretmek mümkün değildir. Girdi maliyetleri düşürülmeden fiyatların düşmesi mümkün değil. Ayrıca birçok yetiştirici sütün para yapmaması nedeniyle ineklerini kesime gönderdiğini görüyoruz. İnek olmadan dana olmuyor. Bundan ötürü de üretime destek verilmelidir. Son dönemde yaşanan artışlar, girdi maliyetlerinin yükselmesinden kaynaklanıyor.”