Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı yazılı açıklamada esnafın, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren yapılandırma kanununu değerlendirmesini istedi. Çakmak’ın açıklaması şöyle:

“Hükümetimiz, Esnaf ve Sanatkârlarımızın Kamuya olan gecikmiş, birikmiş borçlarını ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla, yeniden yapılandırarak, taksitlendirerek derin bir nefes almalarını sağlamak, ticaret hayatında bazı aksaklıkların önünü açmak maksadıyla,19.08.2016 Tarihli ve 29806 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6735 Sayılı Kanunu’nu çıkartmış ve yürürlüğe uygulamaya koymuştur.

Esnaflarımız açısından çok faydalı olan bu Kanuna göre, Esnaflarımız Vergi Dairelerine, Belediyelere, sosyal güvenlik kurumuna, bulunduğu esnaf odasına olan borçlarını ayrıca geçmişte taksitlendirmiş olup taksitlerini ödeyemeyen, esnaflarımız yeni çıkan bu yapılandırma taksitlendirme Kanunundan faydalanabileceklerdir.

6735 Sayılı Yapılandırma Kanunu 30.06.2016 Tarihinden önce birikmiş gecikmiş borçları kapsıyor. Kanuna göre birikmiş borçlar, bağlı bulundukları esnaf odasına 6 Taksitte, diğer Kamu Borçlarını 18 Taksitle (36 ay) Taksitlendirme Yapabileceklerdir.

Esnaflarımız 6735 Sayılı Yapılandırma, Taksitlendirme Kanunu iyi değerlendirmeli gelecekte bazı zorluklar ile karşılaşmamaları için, bir an önce taksitlerini ilgili kurumlara gidip yapmalıdırlar.”