Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı açıklamada, kahveci ve internet işletmecisi esnafının müşterisinin kaçacağı ve işlerinin azalacağını düşündüğü için yeni tarifeyi uygulamaya koymaktan korktuğunu söyledi.

EKONOMİK DURUM ÇOK KÖTÜ

 Esnafın bu yıl da kış mevsimini çok rahat geçiremeyeceğini belirten Çakmak, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın ekonomik durumları çok kötü. Bölgemizde işsizlik de söz konusu. Bir eve 2-3 gelir girsin istiyoruz ama maalesef olmuyor. Kışı en zor geçirecek olan esnaf, odamıza kayıtlı olan esnaflarımızdır. Yaptığımız iş hacmi belli. Bunun suçlusunu aramıyoruz. Bu konuyu düşünmesi gereken siyasilerimiz var. Biz sadece esnaflarımızın sorunlarını anlatıyoruz. Ayrıca esnaflarımız öğrencilerimiz ile iyi geçinsin ve fırsatçılık yapılmasın. Tüm esnaflarımız bu konuda duyarlı olsun.”  

 İNŞALLAH SİCİL AFFI ÇIKAR

Kahvehanelerin, internet kafelerin çok uzun zamandır zam yapmadığına dikkat çeken Çakmak“Esnaflarımızdan gelen talep üzerine yeni bir tarife çıkardık. Ancak şu anda tarifeyi nasıl uygulayacaklarını düşünüyorlar. Esnafımız, zam yaptıkları takdirde müşterisinin kaçacağını düşünüyor. Zam yapmasalar da esnaflarımız tarifelerini almak zorunda. Ayrıca hükümetimiz 6111 Sayılı Kanunu çıkarmıştı. Bu kanun ile esnaflarımızın borçlarını taksitlendirilmişti. O günlerde esnaflarımız 5-6 taksitini ödedi ancak daha sonra sıkıştılar. Bu kanunun 2014 yılında yeniden gündeme getirilmesi lazım. Esnafımızın buna ihtiyacı var. Sicil affı da gündemde. İnşallah sicil affı çıkacaktır. Bu konu esnaflarımızın belini büküyor” dedi.

BİZİM HAKKIMIZI KISITLAYAMAZLAR

Önümüzdeki yerel seçimlerde herhangi bir siyasi partiden adaylığını açıklayan oda yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi gerektiğine değinen Çakmak, geçtiğimiz yıllarda böyle bir zorunluluk bulunmadığının altını çizerek, “Bu yıl neden böyle bir şeye gerek duyuldu anlamadık. Birçok arkadaşımız istifa etmek zorunda kaldı ve bu kanun bize bildirilmedi. Bizi seçen kişiler sorunları dile getirmemiz için göreve getiriyor. Bu zorunluluğun kaldırılmasını istiyoruz. Bizim hakkımızı kısıtlayamazlar.”

Hüseyin Çakmak, Keşan’a doğalgaz gelecekse bunun pazarlıksız ve şartsız bir şekilde gelmesi gerektiğini de söyledi.