HABER MERKEZİ

Keşan Lokantacı Kahveci Ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, yaptığı açıklamada uygulamada olan birçok sektöre faizsiz kredi verildiğini ancak bazı iş kollarındaki küçük esnafa neden faizsiz kredi verilmediğini sordu. Çakmak, Kahveci, çaycı, internetçi ve emlakçı esnafımız ‘Biz niye üvey evlat muamelesi görüyoruz. Faizsiz krediden faydalanamıyoruz. Biz de bu ülkenin esnafıyız. Biz de ev geçindiriyoruz, çoluk çocuğumuzu geçindiriyoruz. İşsizliğe çözüm üretiyoruz.”  diyerek küçük esnafın kendilerine bu soruları sorduğunu ve yetkililerden bu konu hakkında çözüm istediğini söyledi. Çakmak’ın açıklaması şöyle:

Hükümetimiz esnafımıza 2016 Yılında, KOSGEB Destekli 5 Yıl vadeli 30 bin TL. 2017 Yılında çoğunluğu 20 bin TL. 3 Yıl vadeli faizsiz kredi vermeyi uygun gördü.

Faizsiz kredi olarak faydalanan esnaflarımız çok mutlu oldu. Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı olarak, esnafımız adına başta Sayın; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere, esnafımıza faizsiz kredi imkanı veren hükümetimize teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum.

Faizsiz kredi alabilen, bu şansını kullanabilen, esnafımız kendi iş yerlerini yenileme, geliştirme veya ufak tefek borçlarını ödeyip biraz nefes alıp rahatlamış oldular.

Halkımızın hayat fakültesi, diplomasız üniversite, psikolojik tedavi merkezi, misafirleri ve arkadaşları ile buluşma, muhabbet etme mekanı olan kahvehanelerimiz, gençlerimizin haberleşme ve kütüphane hizmeti aldığı internet salonu işletmelerimiz ve emlakçi esnafımız, hükümetimizin esnafımıza verdiği faizsiz krediden neden faydalanamıyor.

KAHVECİ, ÇAY OCAĞI, İNTERNETÇİ VE EMLAKÇI ESNAFIMIZA FAİZSİZ KREDİ NEDEN VERİLMİYOR!

Kahveci, çaycı, internetçi ve emlakçı esnafımız ‘Biz niye üvey evlat muamelesi görüyoruz. Faizsiz krediden faydalanamıyoruz. Biz de bu ülkenin esnafıyız. Biz de ev geçindiriyoruz, çoluk çocuğumuzu geçindiriyoruz. İşsizliğe çözüm üretiyoruz. Vergimizi, sigortamızı, KDV, elektrik, su, kiramızı ödüyoruz. Devletimiz bizim sesimize kulak vermelidir. Sesimizi duymalıdır. Esnaf arasında, ayrımcılık yapmayıp, bize de faizsiz kredi kullanma imkanı vermesini istiyoruz. Ben, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı olarak kahveci, çay ocağı, internetçi ve emlak komisyonu ve danışmalığı yapan esnaflarımızın devletimizin esnaflarımıza verdiği faizsiz kredi imkanından faydalanmasını başta hükümetimizin partisi Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri olmak üzere Bütün kamu oyuna esnafımızın sesini, talebini duyuruyorum.

Kahveci, çay ocağı, internetçi ve emlakçı esnafımıza da faizsiz kredi verilmelidir. Bu mağduriyetleri giderilmelidir.

Devletimizin, tüm esnafımızı korumak kollamak ve mağduriyetlerini gidermek görevi vardır. Devletimiz esnafımız arasında ayrımcılık yapmamalıdır.”