HABER MERKEZİ

Cingöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi döneminde esnafa 3 ay süreyle vereceği bin TL hibe ve 750-500 TL kira yardımıyla ilgili, basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Esnafın 9 aydır doğru düzgün iş yapamadığını aktaran Cingöz, “Esnafın beklentisi bir defa direkt olarak kira yardımı yapılmalıydı. Bağ Kur ve sigortası ertelemeyi de bırakın pandemi sürecinde devlet tarafından karşılanmasıdır. Verdiği bin Lira yardım bana göre takastır. Dükkânı açık olan zaten bin Lira Bağ-Kur'u var. Buradan alacak devlete verecek” dedi.

Cingöz, yapılacak yardımların az da olsa iyi olduğuna dikkat çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanı kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, belli meslek gruplarını kendi ifade etti ama bazı meslek grupları söylediği paketin içinde. Şu an genelge elimizde olmadığından net olarak verilip verilmeyeceğini bilemiyorum. Bu yardım esnafın yaralarını sarmaz. 9 aydır esnafın bazısı yüzde 20-30 kapasiteyle çalışıyor, bazıları tamamen kapalı. Devletin vereceği 500 TL kira yardımı 3 ayda da biner TL hibe olarak nakdi yardım. Üç ayda yapılan yardımla esnaf bir ay geçinebilir. Ama net olarak kimlere ve hangi kriterlere göre verileceği şu an elimizde genelge olmadığında net ve detaylı açıklama yapamıyoruz. Genelge bize ulaştıktan sonra geniş kapsamlı açıklama yaparız ve odalara göndereceğiz. Esnafın beklentisi bir defa direkt olarak kira yardımı yapılmalıydı. Bağ Kur ve sigortası ertelemeyi de bırakın pandemi sürecinde devlet tarafından karşılanmasıdır. Verdiği bin TL yardım bana göre takastır. Dükkânı açık olan zaten bin TL Bağ Kur'u var. Buradan alacak devlete verecek. Asgari ücret kadar nakdi yardım yapılsaydı ancak esnaf rahat nefes alabilirdi. Yine hiç yapılmamış olmaktan bu kadar yardım yapılacak olması iyidir diyoruz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun diyoruz” ifadelerine yer verdi.