AYŞİN SEÇİL GEZER

Dün, saat 10.30 sıralarında KTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,  oda üyeleri ve uluslararası akademisyenler katıldı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kıymet Tunca Çalıyurt şunları kaydetti: “Bu, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletmeme bölümünün düzenlemiş olduğu 2’nci Uluslararası Trakya Muhasebe Finans Denetim sempozyumu. Rahmetli Profesörümüz Fehmi Yıldız hocamız anısına başlattık. Geçtiğimiz yıl bu konferans kapsamında peynir sektöründeki sorunları tartıştık. Çünkü bizim en önemli sorunumuz sadece teoride kalmak. O yüzden sempozyumun son gününü uygulamaya ayırıyoruz. Geçen yıl peynir sektöründe odaklanmıştık, bu yıl da çeltiği seçtik. Bulgaristan, Kanada, Malezya ve Türkiye’den akademisyenler ve uygulamacılar geldi. Davet ettiğimiz konuşmacılarımız muhasebe, finans konularında konuşmalarını tamamladılar. Yabancı hocalarımız da sunumlarını yaptılar. Biz Edirne ayağını tamamladık ve son günümüzü de uygulamaya ayırdık. Bir çeltik fabrikası gezimiz olacak.  Daha sonra İpsala Meslek Yüksekokulu’nda çeltikte muhasebe finans denetimi açısından sorunları tartışacağız.”

Çalıyurt’un ardından konuşan Mustafa Helvacıoğlu ise uluslararası katılımcılardan oluşan Trakya Denetim Sempozyumu’nun bir ayağının da Keşan’da gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Sempozyum Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Mehmet Erkan da bağımsız denetim konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Konuşmaların ardından Keşan TSO tarafından coğrafi işareti alınan Keşan Satır Et ve İpsala Pirincinin tescil süresi ve markalaşma serüveni sunum eşliğinde konuklara anlatıldı.

Toplantı sonunda Türkiye, Kanada, Malezya ve Japonya gibi ülkelerden gelen katılımcılara İpsala Pirinci hediye edildi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ