HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı'nın onayıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Covid-19 sebebiyle Tunus Cumhuriyeti'ne 5 Milyon ABD Doları tutarında nakdi hibe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 200 kutu Favipiravir, 5 bin adet Prevenar-13 aşısı, 500 adet PPV 23 Pnömokok aşısı verilecek.

Ayrıca, yayınlanan karar göre Nijerya Cumhuriyeti'ne 1 Adet Ventilatör, Kongo Cumhuriyeti'ne 2 adet Ventilatör, Nijer Federal Cumhuriyetine 10 bin kutu Hidroksiklorokin, 2 bin 500 kutu Favipiravir, Afganistan'a ise proje bazlı kullanılmak üzere 2 yıl içinde 75 milyon dolar taahhüt edildi.

"CAMİYE LAZIM OLAN KİLİSEYE HARAMDIR"

Tunus'a 5 Milyon ABD doları tutarında nakdi hibe ve diğer ülkelere 75 Milyon dolar taahhüt edilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, hükümetin bu kararına karşı sert tepkilerde bulundu.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, “İki hafta boyunca kendi vatandaşımızı evlerine tutup destek olamıyorsunuz, ama yardım yaptılar desinler diye yardım yapıyorsunuz. Kendi ülkenizdeki vatandaşları günlük 39 TL’ye mahkum ediyorsunuz, üstelik evime ekmek götüremiyorum diyen vatandaşa keyif çayı iç diyorsunuz. Salgının başından beri sağlık çalışanlarına, esnafa verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Sözlerinizi yerine getirmediğiniz gibi utanmadan, zor durumda kalan vatandaşın bu durumu abarttığını söylediniz. Tunus'a 5 Milyon ABD doları verecek kadar ekonomi iyiyse önce kendi vatandaşınıza destek olun. Siz de biliyorsunuz ki ekonomi batmış durumda ama gösteriş yapmak için yardım yapıyorsunuz. 'Camiye lazım olan kiliseye haramdır'  lafını unutmayın” ifadelerine yer verdi.