AYGÜL KONAR

“PANDEMİ ÜLKEMİZİ CİDDİ ANLAMDA OLUMSUZ ETKİLEDİ”

2020 yılının her kesimden insan için zor bir dönem olduğunu belirten Demir, “2020, sağlık ve ekonomik açıdan çok kötü geçiyor. Birçok insanımız hastalık nedeniyle hayatını kaybederken, birçoğumuz da ekonomik nedenlerden ötürü işini kaybettiğini ve geçinmekte zorlandığını görüyoruz. Pandemi ülkemizi ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Pandemi öncesinde ülkemizde zaten ekonomik kriz vardı ve pandemiyle birlikte kriz yerlere serildi. İnsanımız her geçen gün fakirleşti ve herkes geçimini nasıl sürdüreceğinin derdine düşmüş durumda” dedi. 

“2021 YILI DA HİÇ İYİ GEÇMEYECEK GİBİ GÖZÜKÜYOR”

İnsanların devletten çok fazla bir şey beklemediğini ifade eden Ekrem Demir, şunları söyledi: İnsanlar, sadece bu pandemi dönemini atlatmak için destek bekliyor. En azından evinin elektriğini, doğal gazını, kirasını ve gıdasını temin ettikten sonra fazla bir şey beklemiyor. İnsanlar, evinde yaşamını sürdürmek için çalışıyor. Yaşanan durum bizleri derinden üzmektedir. 2021 yılına az bir zaman kaldı ve yeni yılın 2020 gibi geçmemesini temenni ediyorum. Ancak, 2021 yılı da hiç iyi geçmeyecek gibi gözüküyor.” 

“HERKES EV GEÇİNDİRİYOR VE 3 BİN TL’YLE NE YAPABİLİR?” 

Asgari ücret hakkında, değerlendirmelerde bulunan Ekrem Demir,“Asgari ücret konusunda partimizin net 3 bin TL gibi bir talebimiz var. 3 bin TL’nin altında ücret alan insanlarımız, evine ekmek götürme konusunda sıkıntı yaşayacaktır. Herkes ev geçindiriyor ve 3 bin TL’yle ne yapabilir?” diye konuştu. 

“VATANDAŞIN SIRTINDAKI YÜKÜ ARTTIRACAK BİR BÜTÇEDİR”

2021 bütçe görüşmelerinin sona erdiğini ve AK Parti ile MHP'nin 316 milletvekilinin oyuyla kabul edildiğinin altını çizen Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Üzülerek ifade edeyim ki, 2021 bütçesi milletimizin derdine derman olmayacak. Tam tersine vatandaşın sırtındaki yükü arttıracak bir bütçedir. 2021 bütçesini İYİ Parti olarak, biz yapsaydık 10 milyon öğrenci eğitimden geri kalmasın diye tablet ve internet ihtiyaçlarını karşılardık. Çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine ve bankalara takibe düşmüş borçlarını öderdik. Faize 180 milyar TL ödemek zorunda kalmazdık. Vatandaşa sorsan, 2020 yılında en çok ne yaptın diye, tasarruf yaptım der. Vatandaş yapıyorsa devlet de yapacak kardeşim. Bütçede hiçbir şey yok.”